Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Atalante dames neemt sportieve revanche op Amsterdam - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante dames neemt sportieve revanche op Amsterdam

Datum: 23 oktober 2005
Bron: Ingezonden stukken
Afgelopen zaterdagmiddag heeft dames 1 van Atalante weer een zege geboekt. Deze keer in Amsterdam, tegen het tweede dames team van VV Amsterdam. Waar de heren de avond ervoor nog de punten aan Amsterdam moest laten, namen de dames vanaf punt 1 het initiatief in deze wedstrijd.

Het Atalanter damesteam was deze keer vanaf het begin bij de les. Waar ze meestal wat opstartproblemen hebben, was het deze keer vanaf het begin een lekker lopende set. Het blok stond beter op z’n plek zodat er bij het Atalanter team niet kon worden gescoord. De libero Jolanda Schockman zat goed in haar spel en zo kwam de pass goed aan bij spelverdeelster Nancy Schockman. De set-up lag mooi langs het net en de dames hebben het goed kunnen afmaken. De stand van de eerste set 25-17 laat wel zien dat ze er veel zin in hadden en dat het nog een mooie wedstrijd kon worden.

De tweede set, altijd een lastige set wanneer je de eerste set gewonnen hebt. Je hebt dan nog de euforie van de eerste set in je hoofd en denkt dat het wat gemakkelijker gaat. Zo begon ook het Atalanter damesteam aan de tweede set. Het ging heel lang gelijk op qua punten, het leek alsof we deze keer toch die langzame start gingen maken. Het blok stond nu minder goed en hield niet meer alle ballen tegen. Het werd een beetje rommeliger in het veld en de concentratie was even weg. Gelukkig bracht Irma Schouten met haar service het team weer terug op het goede spoor. Hierna was de rust in het team hersteld en werden er weer genoeg punten gescoord. De tegenpartij was niet berekend op deze terugkomst en maakte daarbij meer fouten zodat Atalante verder op voorsprong kon komen. Die na nog een goede service beurt van Marleen Sondermeijer deze set gewonnen hebben met een mooie stand 25-16.

Het damesteam had nu de smaak te pakken en ging er helemaal voor om de derde set ook te winnen. Ze begonnen heel goed, maar weer is het de concentratie die parten speelde in het spel van de dames. Halverwege de set werd er een wissel ingezet om achterin het veld wat meer kracht te geven. Deze wissel kwam niet ten goede aan het spel. Er kwam onduidelijkheid bij de speelsters en ze verloren daardoor teveel punten. Na de terugwissel pakten de dames het spel weer op en werd er geknokt om te winnen. Vanaf het 24e punt ging het gelijk op en werd het een zeer spannende strijd die door de Atalanter dames uiteindelijk gewonnen werd met 28-26.

De laatste set werd gestart met twee nieuwe speelsters. Het werd een heel andere set. De punten werden in het begin direct weggegeven aan de tegenpartij en er was minder vechtlust dan in de andere sets. Na veel aanmoediging van de teamleden aan de kant en een time-out van de coach, kwamen de dames nog wel terug. Jammer genoeg was deze terug komst niet genoeg en konden de dames van VV Amsterdam deze set uitmaken met 25-20.

Door de 3-1 winst stijgen de Verbruggen/Haaxman dames op de ranglijst. Komende week hebben de dames een weekje vrij, waarna er op vrijdag 4 november weer een thuiswedstrijd op de rol staat. Dames 1 zal het dan opnemen tegen AVV Keistad 2 om 21.00 uur in de eigen Boei.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht