Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Programmaraad Weidegebied - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Programmaraad Weidegebied

Datum: 21 oktober 2005
Bron: Gemeente De Ronde Venen
In de mediawet van 1996 is geregeld dat iedere gemeente een Programmaraad instelt. Een Programmaraad is een onafhankelijk orgaan dat de kabelexploitant adviseert over de invulling van een basispakket voor de radio en televisie.

In de gemeente De Ronde Venen en Woerden is sprake van een gekoppeld net. Daarom is eind 1999 voor de twee gemeenten een gezamenlijke Programmaraad Weidegebied ingesteld. De Programmaraad Weidegebied bestaat uit vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke stromingen uit de twee genoemde gemeenten.

De Programmaraad Weidegebied adviseert de Casema, de kabelexploitant in dit gebied, over de doorgifte op de kabel van tenminste 15 televisieprogramma´s en 25 radioprogramma's.

Radio advies 2006-2007
In de vergadering van 19 september 2005 heeft de Programmaraad een advies voor de invulling van het basis- en pluspakket voor de radio opgesteld.

Dit advies is gelijk aan het advies voor 2004-2005 en ziet er als volgt uit:

Basispakket
Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 4, Radio 5 (747 AM), Radio M Utrecht, Lokale omroep: RPL FM, VRT radio 1, VRt radio 2, Radio 538, Q-music, Yorin FM, Classic FM, Arrow Classic Rock, Kink FM, Radio veronica, Radio 10 FM, WDR 1, WDR 4, BBC3, BBC Worldservice, BNR Nieuwsradio, RTL FM, Tweede Kamer en Sky radio.

Pluspakket
VRT, WDR 2, WDR 3, Concertzender, Slam! FM, City FM Radio en FunX (BNN)

Televisie advies 2006-2007
In de vergadering van 19 september 2005 heeft de Programmaraad ook het concept tv-advies opgesteld. Voor het televisiepakket zijn zeven zenders wettelijk verplicht. De programmaraad adviseert daarnaast over acht extra zenders. Samen vormen deze het basispakket. Casema is verplicht het basispakket uit te zenden. De invulling van het pluspakket valt onder de verantwoordelijkheid van Casema. Casema heeft afspraken met een aantal commerciele zenders dat deze vanaf 2006 alleen in het pluspakket kunnen worden aangeboden. Deze afspraken hebben tot gevolg dat RTL 4, 5, 7, SBS6, TMF, Veronica/Jetix, National Geographic, Euronews en Eurosport uit het basispakket verdwijnen. Zij worden aangeboden in het pluspakket.

Het concept tv-advies ziet er nu als volgt uit:

Basispakket
Nederland 1 (must carry), Nederland 2 (must carry), Nederland 3 (must carry), VRT TV 1 (must carry), Ketnet/Canvas (must carry), RTV Utrecht (must carry), Midpoint (must carry), BBC 1, BBC 2, Duitsland 1 (ARD), Duitsland 2 (ZDF), Duitsland 3 (WDR), TV 5 Europe, RAI UNO (Italiaans) en Arte.

Reageren? Wilt u uw reactie geven op het voorlopige voorstel? Kijk op de website: www.programmaraadweidegebied.nl. U kunt uw schriftelijke reactie ook indienen bij mw. M. Jegerings, secretaris van de Programmaraad Weidegebied, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

Naar aanleiding van de ingekomen reacties stelt de Programmaraad in de openbare vergadering van 28 november 2005 de definitieve adviezen vast. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis te Mijdrecht, ingang Raadhuisplein. Aanvang 20.00 uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht