Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

Zware seizoensstart wordt goed afgesloten Atalante

Datum: 17 oktober 2005
Bron: Ingezonden stukken
Vrijdag 14 oktober speelden de dames van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame in eigen huis tegen AVV Keistad 3 uit Amersfoort.

De dames uit Amersfoort werden vorig jaar kampioen, maar besloten niet te promoveren. Dit seizoen staan zij weer bovenaan in de poule en dus beloofde het een zware dobber te worden voor de Vinkeveense dames.

Coach Duncan van Senten (hij verving de vaste trainer/coach Johan van Westendorp) begon de wedstrijd met de volgende dames in de basis: Nancy Schockman, Inge Versteeg, Mirjam van der Strate, Irma Schouten, Carin van Tellingen, Marleen Sondermeijer en libero Jolanda Schockman. Het team moest het doen zonder Marlieke Moen (ziek) en Yvonne Jansen (vakantie), daarentegen kwam Loes Kuijper uit dames 2 de gelederen versterken.

De eerste set begonnen de dames met sterke services, waardoor de tegenstander van slag raakte. De verdediging van Atalante was goed, er kon gevarieerd worden aan het net en de aanvalsters maakten het mooi af. De eerste set ging dan ook redelijk eenvoudig (en tegen alle verwachtingen in) naar de dames uit Vinkeveen.

De tweede set hadden ze de smaak te pakken en begonnen weer met een sterke service waar de tegenpartij geen antwoord op had. Er werd goed geconcentreerd gespeeld, waardoor ook de tweede set door Atalante werd gewonnen.

Met een 2-0 voorsprong in de zak werd begonnen aan de derde set.

De derde set kwamen de Amersfoortse dames beter in hun spel en begonnen meer tegenstand te bieden. Door wat onnauwkeurig spel en een aantal pechballen raakten de Atalante dames uit hun spel en kwamen ver achter te staan. Dit probeerden ze nog in te halen, maar helaas zat het de dames deze set niet mee. De achterstand werd niet meer ingehaald en de setwinst ging naar AVV Keistad.

De vierde set gingen de beide teams aardig gelijk op, mooie passes en harde aanvallen gingen over en weer. Les Kuijper (D2) werd in het veld gebracht voor Carin van Tellingen en met meer lengte aan het net, bleef het tot het eind toe spannend. Aan het eind brachten de Amersfoortse dames meer aanvalskracht en pakten ook deze set. (21-25)

In de vijfde en beslissende set begon Atalante verre van goed. Door een lastige service van Keistad kwamen de dames ver achter en wisselden ze met maar liefst een 2-8 achterstand van speelhelft. Aan de andere kant van het veld ging het stukje voor stukje beter. Op 8-13 kwamen de Vinkeveense dames aan serve en wisten de achterstand –mede door goed aanvallen van Irma Schouten- terug te brengen tot 12-13. Keistad herstelde zich echter goed en pakte de laatste 2 punten. (12-15)

Toch konden de Vinkeveense dames het veld wel met opgeheven hoofd verlaten. Vorig seizoen werden beide wedstrijden tegen dit team nog met 3-1 verloren, nu werden er toch maar mooi 2 punten in Vinkeveen gehouden.

Zaterdag 22 oktober speelt Atalante in Amsterdam tegen VV-Amsterdam 2 om 15:00 uur in de Blauwwit hal.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34