Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Actie Mastwijk Tae-kwon-do tegen zinloos geweld ! - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Actie Mastwijk Tae-kwon-do tegen zinloos geweld !

Datum: 15 oktober 2005
Bron: Ingezonden stukken
Aanstaande zaterdag 15 okt. a.s. is het zover en zal de actie Tegen Zinloos Geweld gaan plaatsvinden in de Willisstee te Wilnis, aanvang is om 13.00 uur.

De actie die opgezet is om mensen bewuster te maken wat betreft zinloos geweld wordt door Mastwijk Tae-Kwon-Do, Dutch Jeet Kune Do en Cora van Geel Tai Chi verzorgd en er zullen diverse korte demonstraties worden verzorgd met een aantal korte GRATIS introductielessen.

De middag zal starten met een overhandiging van een tegel met het TegenZinloosGeweld logo door twee kinderen van Mastwijk Tae-Kwon-Do Demo Team, Vincent Hartong en Roy Keizer (8 en 7 jaar) aan Stichting Willisstee en daarna zullen naast een aantal korte demonstraties de bezoekers de kans krijgen mee te doen in een aantal korte trainingen om te ervaren hoe het tijdens een training eraan toe gaat.

MEDEWERKING 10 JAAR MOONLIGHT PRODUCTIONS
Er zal een team van Moonlight Productions aanwezig zijn om de deelnemers te ondersteunen met muziek en Jim Clarke zal tevens hier en daar een klein interview verzorgen.
Misschien dat Jeroen Post van TMF ook nog wel een babbeltje wil maken….
Moonlight Productions viert dit jaar het 10-jarig Jubileum net als Mastwijk Tae-Kwon-Do en door dit feestelijk feit en het goede doel heeft Moonlight Productions toegezegd deze middag te ondersteunen.
Dit is mede ontstaan door de hulp van Harry Beijer van Midpoint Radio en TV waar Moonlight Productions contact mee heeft.


MARTIAL ARTS
Martial Arts kan men vertalen als krijgskunsten of ‘kunstsporten’ en dit zijn disciplines waarbij de kunst der technieken een zeer belangrijke factor zijn.
Bijvoorbeeld als er bij de Tae-Kwon-Do een plank wordt doorgetrapt is het niet het breken van de plank wat belangrijk is maar het gevoel, concentratie, techniek, beheersing en balans, daarna zal de plank kunnen breken en als dit niet het geval mocht zijn dan is er voor de beoefenaar een reden om zijn/haar training aan te passen en te zoeken naar de reden waarom de plank niet gebroken is.

Hierbij is de confrontatie met zichzelf en bewustwording een belangrijke factor, boos worden zal niet helpen of blij maken maar een positieve oplossing creéren wel en daarna zal de breektechniek zeker gaan lukken.
Men leert zichzelf kennen, beheersen en men leert te werken met positieve energieén waardoor er een andere manier van leven zou kunnen volgen, een leven met positieve benaderingen en innerlijke rust.

TAI CHI QUAN
Tai Chi Quan is een eeuwen oude trainingsmethode om naast souplesse het lichaam en de geest gezond te houden d.m.v. ademoefeningen, balans en langzame soepele bewegingen die vloeiend in elkaar overlopen die de levensenergie in het lichaam bevorderen.

In China wordt Tai Chi door miljoenen Chinezen van alle leeftijden beoefend en in het Westen wordt ook steeds duidelijker dat Tai Chi een belangrijke functie heeft bij een gezond en gebalanceerd leven.
Cora van Geel verzorgd trainingen in Uithoorn en omstreken en zal deze middag een korte demonstratie verzorgen met een groep beoefenaars van verschillende leeftijden.
Toen Cora hoorde van deze actie wilde zij graag meedoen om dit doel te steunen en daarom is zij met een aantal demoteam leden aanwezig.
De langzame bewegingen zijn een lust voor het oog en bij deelname kan men ervaren hoe zwaar deze discipline werkelijk is maar geeft je wel een boost na afloop, geschikt voor jong en OUD!!...proberen dus!

JONGEREN BENADEREN
Naast volwassenen is het ook het doel de jongeren proberen te benaderen en hen te laten kennis maken met deze verschillende disciplines waar respect, etiquette en discipline zeer belangrijke onderdelen zijn en daarbij wordt er door de instructeurs ook nadruk gelegd op punten als bewustwording en grenzen leren kennen.

Jongeren staan onder druk in deze maatschappij en er wordt steeds meer van ze verlangd, hierdoor speelt frustratie een grote rol en worden jongeren vaak de dupe van deze hoge druk.
Ontspanning, discipline en zelfkennis zijn belangrijke factoren om in deze maatschappij overeind te blijven.
Drugs, geweld, alcohol zijn ingrediënten die steeds meer naar voren komen en waar men makkelijk mee in aanraking kan komen.

TEGEN ZINLOOS GEWELD Geweld ontstaat meestal uit frustratie of het gebruik van drugs en alcohol en daarom is er tevens een mogelijk om kennis te maken met hulpinstanties die mensen voorlichten en door kunnen verwijzen.
Naast de Stichting TegenZinloosGeweld zal er ook drugsvoorlichting aanwezig zijn met info over hoe en wat met drugs.
Cor Mastwijk wil duidelijk maken dat krijgskunsten disciplines zijn waarbij er naast training van het lichaam de geest ook wordt getraint.

Het is de bedoeling om in De Willisstee samen een gezellige middag te creéren en naast de leuke workshops van Jeet Kune Do, Tai Chi en Tae-Kwon-Do even stil te staan bij het zinloos geweld wat helaas nog dagelijks plaats vindt.

Kom daarom naar de Willisstee en geniet van een leuke middag met muziek, een aantal mooie demonstraties en GRATIS instuiftrainingen, neem je sportkleren maar mee!
Geef je naam snel op voor de instuiftrainingen: 0297-261957

WIJ ZIJN TEGEN ZINLOOS GEWELD! U TOCH OOK! Informatie: www.mastwijktaekwondo.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht