Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Dames 1 VV Atalante wint tweede wedstrijd van het seizoen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dames 1 VV Atalante wint tweede wedstrijd van het seizoen

Datum: 10 oktober 2005
Bron: Ingezonden stukken
Vrijdag 4 oktober-Almere Stad. Na de eerste verliespartij hadden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame een week rust. Dit gaf de dames de kans zich optimaal voor te bereiden op de beladen wedstrijd tegen het tweede dames team van Omniworld. In het vorige seizoen moesten de dames in de laatste wedstrijd van het seizoen 2 punten pakken voor plaatsing voor de PD-wedstrijden. In een spannende wedstrijd trok Omniworld toen aan het langste einde en verdiende daarmee ook de mogelijkheid te promoveren. Dit is de dames van Omniworld niet gelukt en dus was daar afgelopen vrijdag de revanche voor de verloren wedstrijd.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de dames uit Vinkeveen meer geconcentreerd. Dit resulteerde in minder fouten in de aanval en vooral een hogere servicedruk. Daar had de thuisploeg veel problemen mee en dit resulteerde dan ook in setwinst.

De tweede set was voor de dames van Omniworld. De servicedruk aan Vinkeveense zijde viel weg, waardoor de tegenstander kon groeien in de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal goede aanvallen, waarop de Atalanterdames het antwoord schuldig bleven.

De derde set was een kopie van de tweede set. Aan het eind kwam Atalante nog goed terug, maar dit was helaas te laat om nog aanspraak op winst te maken.

In de vierde set ontstond een spannende wedstrijd, waarbij alles in de strijd werd gegooid. Prachtige aanvallen aan weerzijden van het net werden afgewisseld met spectaculaire reddingen. De gehele set stonden de dames uit de Flevopolder echter wel aan de goede kant van de score, totdat Nancy Schockman aan een mooie servicereeks begon. Omniworld had geen antwoord op de service en Marleen Sondermeijer strafte alle te scherpe passes af aan het net. De scheidsrechter maakte een kleine inschattingsfout, waardoor de set niet uitgemaakt kon worden. De Vinkeveense dames hadden echter wel de zwakste plek gevonden. Constant werd de passer-loper van Omniworld opgezocht met een diepe serve en zo uit de aanval gehaald. Hierdoor kon er gemakkelijk geanticipeerd worden op het netspel van Omniworld door de verdediging onder leiding van libero Jolanda Schockman. Toen ook de fanatieke coach van de Omniworld dames opgegeven had, hoefden de dames uit Vinkeveen het alleen nog maar af te maken. Dit werd gedaan en de vijfde set was een feit.

In de vijfde en beslissende set nam Atalante gelijk een voorsprong van drie punten. Deze werd jammerlijk eenvoudig uit handen gegeven door misverstanden. In deze fase van de wedstrijd bewezen de dames uit Vinkeveen echter wel over een zeer goede mentaliteit te beschikken. Toen zelfs een bijna onhaalbare bal werd gehaald kregen de dames vleugels. Op een 13-10 achterstand kwam Inge Versteeg aan service. Op de diepe service had Omniworld geen goed antwoord en zo kon Marlieke Moen uiteindelijk de wedstrijd met een mooie aanval afmaken.

Komende vrijdag staat alweer een spannende wedstrijd op het programma in de eigen Boei. De dames moeten het opnemen tegen, de kampioen van vorig jaar en huidige nummer een van de ranglijst, Keistad.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34