Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Atalante verspeelt 0-2 voorsprong - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante verspeelt 0-2 voorsprong

Datum: 07 oktober 2005
Bron: Ingezonden stukken
Afgelopen donderdag speelden de heren van Atalante gehavend (Robert Hardeman en coach Raket afwezig) een wedstrijd tegen de studenten van ASVU uit Amstelveen. Atalante begon uitstekend aan de partij en wist zelfs een 0-2 voorsprong te nemen. Dat volleybal onvoorspelbaar is, werd eens te meer bewezen, want Atalante zakte als een kaartenhuis in elkaar en haalde bij lange na het niveau van de eerste 2 sets niet meer. Atalante verloor de wedstrijd met 3-2.

Atalante dus zonder, de in Italië zittende, Robert Hardeman begon met Duncan van Senten op het midden. Dit deed hij niet geheel onverdienstelijk deze avond, maar bracht blokkerend niet het door hem gewenste. Ook coach Raket was verhinderd deze avond. Met een 7-tal spelers moest Atalante de studenten van ASVU gaan bestrijden. Het begin was duidelijk voor Atalante. Met een geweldige start ontstond er een groot gat met ASVU. In 10 minuten tijd was het 8-16 voor de Vinkeveners. Dit gat werd met goed volleybal uitgebouwd tot een onoverbrugbaar gat. In 15 minuten was de eerste set voor

Atalante 17-25. In de 2de set kwam Atalante wederom op voorsprong. Ook in deze set werd de pass goed verzorgd en kon spelverdeler Frans Roos zijn aanvallers naar hartelust bedienen.Halverwege de 2de set werd tweede spelverdeler Rick de Groot binnen de lijnen gebracht om de tweede set binnen te halen. Echter was in deze set al te merken, dat Atalante meer en geconcentreerd moest knokken om aan de punten te komen. Atalante bleef wederom aan de goede kant van de score en wist ook de 2de set winnend af te sluiten, 21-25. In de derde set was de concentratie geheel weg aan Atalantekant. Slechte services werden afgewisseld met dito passes. Niks lukte bijna meer. De wedstrijd was duidelijk gekanteld. Tegenstander ASVU had een aantal spelers op een andere positie neergezet en dit wierp duidelijk zijn vruchten af. Atalante was zichtbaar zoekende en kon het niveau van de eerste twee sets niet meer halen. Een 25-18 setstand was het gevolg. Ook in de 4de set was het verzet van Atalante duidelijk gebroken. Een typisch voorbeeld was dan ook de bal die uit een serve van ASVU kwam die op het lichaam belandde van de wegspringende Bas vd Lubbe. Atalante kwam op het laatst nog sterk opzetten, maar het gat met ASVU was duidelijk te groot, 25-17.

Gevolg was een 2-2 tussenstand in sets. De alles beslissende 5de set, daar kan de wedstrijd weer alle kanten op. Echter is het wel zo dat het team dat met 0-2 achter staat, daarna terug komt tot 2-2 zich mentaal zeer sterk voelt. Met deze gedachte begon tegenstander ASVU ook aan het 5de bedrijf. Atalante en ASVU hielden elkaar duidelijk in evenwicht, maar Atalante was het eerst bij de 8 punten. Dit betekent wisselen van speelveld. Ook na de veldwissel ging het gelijk op, echter was het ASVU wat als eerste op matchpoint kwam. Zij benutte deze direct en wonnen de set met 15-13. Dit leverde Atalante slechts 2 punten op, waar na 2 sets gespeeld te hebben op meer punten werd gerekend. Atalante speelt hun volgende wedstrijd op vrijdag 14 oktober a.s. thuis in de Boei te Vinkeveen. Tegenstander dan is VONO.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34