RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Installatie commissie Onderzoek Bouwstagnatie

Datum: 06 oktober 2005
Bron: Midpoint FM & TV
Maandagmiddag 10 oktober om 13.15 uur installeert de Utrechtse commissaris van de Koningin mr. B. Staal de Commissie Onderzoek Bouwstagnatie. Deze commissie uit provinciale staten van Utrecht doet de komende maanden onderzoek naar het achterblijven van de woningbouw in de provincie Utrecht.

Voorzitter Wim Bos(PvdA) uit Maarssen maakt zich ernstig ongerust over de situatie in de provincie Utrecht. “Er zijn te weinig woningen beschikbaar, de wachtlijsten voor een huurwoning zijn onacceptabel lang. De bouw van nieuwe woningen verloopt trager dan in de rest van Nederland, terwijl er al een grote achterstand is. Met name voor huishoudens met een laag inkomen valt er nauwelijks iets te kiezen” aldus Bos.

Op zijn initiatief besloten provinciale staten van Utrecht vorige maand om zelf aan onderzoek te gaan doen. Daarmee is het de eerste commissie in deze soort die in de provinciegeschiedenis optreedt. Tijdens de installatiebijeenkomst zal duidelijk gemaakt worden met welke ambities en verwachtingen de commissie aan de slag gaat.

De commissie bestaat naast de voorzitter uit de volgende statenleden: Loes Dekkers(CDA) uit Harmelen, David van den Burg(VVD) uit Utrecht, Jos Kloppenborg (GroenLinks) uit Utrecht, Ali Dekker (D66) uit Odijk, Krees van Kranenburg(CU) uit Driebergen, Roelof Bisschop (SGP) uit Veenendaal en Ton Witteman(SP) uit Kockengen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug