RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grootste beker ooit voor VIOS

Datum: 26 september 2005
Bron: Ingezonden stukken
Afgelopen weekend heeft voor muziekvereniging V.I.O.S. historische momenten opgeleverd. In zowel Sneek als Hoogwoud zijn 1ste prijzen in de wacht gesleept op de concoursen aldaar.

Chantal de Groot is samen met een klein gezelschap afgereist naar Sneek om daar deel te nemen aan de solistenwedstrijden majorette. Met haar nieuwe Magicshow behaalde ze dan ook zeer terecht 87,30 punten een overtuigde eerste plaats. Met behulp van vele goocheltrucs liet ze de jury verbaast staan van haar kunnen.

De Minirettes zijn samen met de Blazers en Slagwerkers op zondag vertrokken naar Hoogwoud. De plaatselijke verenging De Woudklappers organiseerde daar voor de 15de keer een concours. Vele weken aan voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan bij muziekvereniging V.I.O.S. en het resultaat mocht er dan ook wezen.

De Minirettes behaalde voor de derde maal op rij een eerste plaats met hun Disney-show met 80,15 punten. Een mooie afsluiting van het seizoen voor de minirettes die dit jaar voor de eerste keer meegedaan hebben aan wedstrijden. Een pluim op het werk van Petra Faas, Chantal de Groot en Michelle Reurings (de instructrices)

De Blazers en de Slagwerkers kwamen uit in de tweede divisie. Met een gedisciplineerde instelling kwam de band binnen op muziek van Spitfire. Na een seintje van de jury kon begonnen worden met het stilstaande werk Suite Memory. Een perfecte uitvoering van dit stuk. Hierna het lopende werk Showmusic waar een aantal verplichte figuren gelopen diende te worden. De jury beloonde deze 2 werken met een gemiddelde van 95,08 punten. Goed voor een Promotie naar de eerste divisie alsmede lof van de jury. Tevens mocht de grote wisselbeker in ontvangst worden genomen wegens het meeste aantal punten van de dag.

Het aantal punten behaald door de blazers en slagwerkers van VIOS mag bijgeschreven wordenin de boeken. Niet eerder is VIOS erin geslaagd een dusdanig hoge score te mogen behalen tijdens een concours. Robert-Jan Hoffman evenals Marcel Verschoor, beide instructeurs van respectivelijk de blazers en de slagwerkers, waren dan ook uiterst tevreden. Marcel van Scheppingen werd geroemd om zijn leiderschap, hij sleepte de Tamboer Maître prijs in de wacht.

Dat V.I.O.S. een stoere hobby is bewijst dit weekend maar weer, want wie wil er niet met de hoogste prijzen naar huis. Voor meer informatie betreffende lid worden van V.I.O.S. verwijzen we u graag naar opleidingscoordinator Finy Koenen (tel. 0297 – 286971) of natuurlijk onze website http://www.vios-midreth.nl waar ook de foto’s van afgelopen weekend te zien zijn.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug