Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Atalante heren beginnen met een nederlaag - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante heren beginnen met een nederlaag

Datum: 24 september 2005
Bron: Ingezonden stukken
De heren van Atalante zijn de competitie slecht begonnen. De eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Smashing uit Amsterdam, werd verloren met 1-3. Er moet echter wel gemeld worden dat 2de spelverdeler Rick de Groot (nieuw dit seizoen in H1) twee sets binnen de lijnen stond en dat de spelers elkaar nog niet blindelings wisten te vinden. Gezien het spelbeeld is de verwachting dat de rest van het seizoen positief tegemoet gezien kan worden.

Atalante begon met het volgende 6-tal in de basis. Frans Roos, Bas vd Lubbe, Bouke Bresser, Robert Hardeman, Erik Verbruggen en de andere nieuwkomer dit seizoen in de selectie Leonard de Jong. Atalante begon goed aan de wedstrijd maar kwam erachter dat Smashing een taaie tegenstander is, dat goed partij bood. Veel ging bij Smashing over de buitenkant en in het begin van de wedstrijd had Atalante daar veel moeite mee. Dit resulteerde in een nipt setverlies, 24-26.
In de 2de set kwam Rick de Groot voor Frans Roos het veld in. Rick maakte zijn thuisdebuut als spelverdeler in heren 1. Dit werd echter geen gemakkelijk debuut, gezien de pass niet goed bij spelverder Rick kwam. Met de grootste moeite kon hij de ballen onder controle krijgen en bij zijn aanvallers brengen. Na continu achter de feiten aan te hebben gelopen, verloor Atalante de set met 16-25.
In de 3de set begon debuterend coach Erik Raket met de basis 6 die ook de eerste set waren begonnen. De heren begonnen zeer goed aan het 3de bedrijf, want de in het begin opgebouwde voorsprong werd gedurende de hele set vastgehouden. Spelverdeler Frans Roos wist zijn aanvallers goed in stelling te brengen en deze scoorde ook. Dit resulteerde in een setwinst van 25-18.
In de vierde set werd er begonnen met spelverdeler Rick. Halverwege werd hij afgelost door Frans en ook Leonard werd gewisseld voor Duncan. Deze wissels konden echter het tij niet keren. De inmiddels opgebouwde achterstand was niet meer in te lopen. Ondanks een 6-tal punten op rij stokte de machine bij 20-24. Smashing pakte het laatste puntje en won daardoor de wedstrijd met 1-3.
Lang nadenken over dit verlies is er niet bij, want maandag mogen de heren van Atalante wederom binnen de lijnen verschijnen om tegen HCC/Martinus te spelen. Atalante zal er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 14 oktober. Deze wedstrijd kent een aanvangstijd van 21:00 uur en de tegenstander is VONO uit Amsterdam.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34