RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veel interesse voor buikdansen in Vinkeveen

Datum: 23 september 2005
Bron: Ingezonden stukken
Het lijkt erop dat de dames in onze regio massaal aan het buikdansen slaan. De reacties op de persberichten en het televisieoptreden bij Midpoint zijn enorm. Buikdanseres Pètra is zeer blij dat haar initiatief zo goed aanslaat. Veel dames laten weten dat ze al langere tijd willen leren buikdansen, maar dat de afstand naar Utrecht of Amsterdam hen tegenhield. Nu kunnen ze dan toch in de eigen regio de buiken laten rollen.

Op dinsdagmorgen 4 oktober gaat een buikdanscursus van start en op dinsdagavond 11 oktober begint een avondcursus. Beide cursussen zijn bestemd voor beginnende buikdanseressen. Tijdens de cursus komt de basis van het buikdansen aan bod. Er worden passen aangeleerd en er wordt sterk de nadruk gelegd op houding en uitstraling tijdens het dansen. Ook krijgen de cursisten informatie over het buikdansen. Wat is het nu eigenlijk en waar komt het vandaan?

Pètra vertelt verder:”Nadat de workshops in de kranten stonden vermeld, werd ik gebeld door een moeder die voor haar dochter van 7 een oriëntaals kinderfeestje wilde organiseren. Kon ik niet langskomen om voor de prinsesjes te dansen en met hen wat buikdanspasjes oefenen? Het werd een vrolijke boel en na afloop kregen de prinsessen allemaal een echt buikdanscertificaat mee naar huis.

Ik ben nu bezig om voor deze kinderpartijtjes een oriëntaalse verkleedset samen te stellen. Zodoende zijn de moeders in 1 keer klaar om de prinsessen èn hun huiskamer om te toveren in een oosterse balzaal. Daarbij heb ik gekozen voor een bellydance bunny, een groot roze konijn met van alles daarin: 10 buikdanspakjes, een oriëntaals limonade set met gouden dienblad, 10 vliegende tapijtjes, decoratie en ga zo maar door. Zo kan ik in èèn keer geboekt worden: voor de decoratie en voor het amusement.

Ook krijg ik telefoon van dames die met vriendinnen een buikdansworkshop willen boeken. Dat doen ze dan bijvoorbeeld als onderdeel van het feestje voor de aanstaande bruid of gewoonweg om met elkaar een gezellig uurtje te buikdansen. Het kan allemaal natuurlijk. En die variatie maakt het voor mij ook erg leuk om het te organiseren.”

Buikdansen is geschikt voor dames van alle leeftijden. Het gewicht of de vorm van de buik zijn niet van belang. Er wordt trouwens niet alleen met de buik gedanst, zoals de naam doet vermoeden. Het grote geheim zit ‘m in iets anders. Wist u dat buikdansen ook goed is voor zwangere dames en dames die net mama zijn geworden? Door het trainen van de heupen en het bekken, kom je weer snel in je oude conditie terug. Ook stress en klachten over menstruatie, rug en nek kunnen verminderen met buikdansen. En natuurlijk is buikdansen bijzondere geschikt voor probleemvrije dames die lekker willen dansen en aan hun conditie en houding willen werken.

De cursussen vinden plaats in de discotheek van het Partyhouse Vinkeveen. Die is omgetoverd tot een oriëntaalse balzaal, gedecoreerd met kleden, kussens en verlichting. In de pauze kan koffie of thee gedronken worden in de discotheek.

Op dinsdagmorgen 4 oktober begint een cursus van 11 lessen. De prijs hiervan is € 88,00. De avondcursus start 11 oktober. Deze duurt 10 lessen en kost € 80,00. Een proefles is € 5,00. De cursussen vinden plaats in het Partyhouse Vinkeveen, Herenweg 55 te Vinkeveen. Bel voor meer informatie naar Pètra, 06-24612613 of surf even naar www.buikdansenmetpetra.tk.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug