Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Inzameling oud papier in De Ronde Venen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inzameling oud papier in De Ronde Venen

Datum: 20 september 2005
Bron: Midpoint FM & TV
Als inwoner van Nederland weet u ongetwijfeld hoe we aan oud papier komen: door het in te zamelen. We zijn daar echte kampioenen in. Van al het papier en karton dat we in Nederland gebruiken, zamelen we 68% weer in. Al dat oude papier gebruiken we om nieuw papier van te maken. Het in Nederland geproduceerde papier en karton bestaat gemiddeld voor meer dan 75% uit oud papier. Producten van karton worden soms zelfs voor 100% van oud papier gemaakt.

In De Ronde Venen wordt oud papier door de gemeente op twee manieren ingezameld, via papiercontainers of tweewekelijks in dozen of zakken. Voor de tweewekelijkse inzameling staan de inzameldata aangegeven op de afvalkalender 2005. De inzameldata voor de papiercontainers staan niet op deze kalender. De inzameling via containers is pas dit voorjaar gestart en kon dus niet worden verwerkt op de afvalkalender. De containers worden één keer per maand geleegd op de derde woensdag van de maand. Op de afvalkalender van 2006 zullen de data van het ledigen worden aangegeven. De inzameldata voor dit jaar zijn: 19 oktober, 16 november en 21 december.

Aanbieden papiercontainers

- Zet uw container op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de openbare weg.
- U kunt de papiercontainer op dezelfde plek aanbieden als de grijze en de groene container.
- Zorg ervoor dat het papier los in de container ligt. Als het vastgeklemd is, kan de container slecht geleegd worden.
- Haal de container zo snel mogelijk terug als deze geleegd is. Zo voorkomt u overlast door “zwervende” containers.

Aanbieden oud papier in dozen of zakken
Als u geen container hebt, wordt het papier tweewekelijks “los'” ingezameld:
- Doe het papier in een kartonnen doos of een papieren zak of tas. Zorg ervoor dat het niet over straat kan waaien. Maak de doos, zak of tas niet zwaarder dan 25 kilo.
- Ook kleine papiertjes en papieren verpakkingen horen bij het oud papier.
- Zet het papier op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de openbare weg. Doe dit niet de avond ervoor, het papier waait dan weg en gaat over straat zwerven.
- U kunt oud papier ook naar veel scholen en verenigingen brengen. Informeer eens bij u in de buurt.

Wat kan er wel en niet bij het oud papier?
Oude kranten, tijdschriften en reclamedrukwerk (zonder folie) kunnen zo bij het oud papier. Verder zijn ook kartonnen dozen, kleine kartonnen verpakkingen van bijvoorbeeld thee, macaroni en waspoeder, golfkarton, oude telefoonboeken, computervellen en ander kantoorpapier, wc-rolletjes, enveloppen, reclamefolders, papieren zakken, eierdozen en cadeaupapier geschikt om opnieuw te gebruiken. Niet bij het oud papier hoort papier of karton dat ijzer bevat, zoals bijvoorbeeld ordners. Dat geldt ook voor kartonnen verpakkingen van zuivel en frisdrank. Die hebben een plastic laagje aan de binnenkant. Nat en/of vervuild papier en karton zoals onder andere keukenrolpapier, toiletpapier en behang hoort niet bij het oud papier. Dat moet in de grijze container. Dat geldt ook voor foto's. Plastic verpakkingen om reclamedrukwerk en tijdschriften mogen niet bij het oud papier. Gooi de verpakking bij het huisvuil en alleen de reclamefolders bij het oud papier. Papier afkomstig van een bedrijf is bedrijfsafval en wordt dus niet meegenomen door de inzameldienst.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht