Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dames 1 V.V. Atalante wint ook tweede oefenwedstrijd

Datum: 18 september 2005
Bron: Ingezonden stukken
Vinkeveen - Helaas werd de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen SoViCos afgebeld, waardoor dames 1 deze dinsdag pas haar tweede oefenwedstrijd speelde. In een compleet nieuw systeem wonnen de dames met 3-2 van Serve ’72 uit Kamerik.

Dames 1 heeft komend seizoen met een tekort aan middenaanvallers te maken. Slechts 1 speelster is een volledige middenspeelster. Na veel hersenspinsels over een goed systeem kwam trainer/coach Johan van Westendorp vorige week donderdag met een compleet nieuw systeem op te proppen. Afgelopen dinsdag was de eerste en gelijk de laatste mogelijkheid om dit systeem uit te testen, voordat de competitie volgende week weer van start gaat.

De eerste set werd er goed gestart. Er waren weinig aanpassingsproblemen en dit resulteerde in zeer goed spel. De pass en set-up, maar zeker ook de aanval waren zeer degelijk, waardoor de dames geen moment in de problemen kwamen.
Hoe anders was de tweede set. Door twee positiewisselingen raakten de dames een beetje de kluts kwijt. De pass werd niet meer netjes gebracht, waardoor de set-up vaak niet ver genoeg naar de aanvalster gebracht kon worden. Serve ’72 had een goed blok en de aanvalsters van Atalante kwamen er niet doorheen. Tel daarbij het aantal foutservices op en het verlies in deze set was een feit.
De dames gaven echter niet op. In de derde set werden er wederom wijzigingen in het team doorgevoerd, maar dit keer leverde dit minder problemen op. Makkelijk ging het lang niet altijd, er moest echt gewerkt worden voor de punten. De dames toonden echter veel veerkracht en wisten uiteindelijk door een goede servicereeks van Irma Schouten en Marlieke Moen de overwinning binnen te halen.

De vierde set was een kopie van de derde. De dames keken al snel tegen een achterstand aan en Serve ’72 hadden een speelster binnen het veld, die op alle posities opgezocht werd en ook bijna alles wist te scoren. De Vinkeveense dames speelden ook niet slecht en kwamen weer terug in de wedstrijd. De goede servicereeksen bleven en samen met een aantal prima aanvallende acties wisten de dames ook deze set te pakken. Een 3-1 overwinning was nu een feit. Er was echter nog tijd over en dus besloten de beide teams nog een kort setje tot de 15 te spelen.
In deze vijfde set begonnen de Atalanter dames verre van scherp en keken hierdoor tegen een 7-0! achterstand aan. Met het rps-systeem is het sowieso al moeilijk om zoveel terug te komen, laat staan als je bijna de helft van het totaal aantal punten achter staat. De dames lieten zich echter niet uit het veld slaan en bleven knokken voor ieder punt. Dit resulteerde in zelfs een matchpoint voor de Vinkeveense dames. Deze kon niet verzilverd worden en Serve ’72 greep wel de tweede kans, die zij kreeg en zo werd de wedstrijd afgesloten met 3-2.

Vrijdag 23 september staat de eerste competitiewedstrijd op de rol. Hierin mogen de dames het opnemen tegen een onbekende tegenstander, PrimaDonnaHuizen. De wedstrijd wordt gespeeld om 21:00 uur in de eigen Boei.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34