Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Zwerfvuilacties in De Ronde Venen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zwerfvuilacties in De Ronde Venen

Datum: 08 september 2005
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Zwerfvuil roept ergernis op. Het vervuilt onze leefomgeving en verkleint ons woon- en leefgenot. Het schoonmaken van zwerfafval kost gemeenten in Nederland jaarlijks circa 250 miljoen euro. Om de bermen langs de Nederlandse wegen schoon te houden, is nog eens € 8 miljoen nodig. Zonde van het geld toch? Als iedereen het afval netjes opruimt, bespaart dat de maatschappij een hoop geld en ergernis.

Deze maand organiseren verschillende wijkverenigingen een zwerfvuilactie om de leefomgeving schoon te krijgen.

10 september zwerfafvalactie op de plassen


Stichting Bewonersbelangen Oud-Vinkeveen organiseert een gezellige dag op het water met als doel zwerfvuil op te ruimen. De Stichting wil met deze ludieke actie aandacht besteden aan het schoon houden en achterlaten van het plassengebied.

Zaterdag 10 september start de actie tussen 10.00 uur en 11.00 uur bij Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA). Kom met uw eigen boot die bij de eilanden kan afmeren of stap op bij één van de twee grote boten die klaarliggen bij de Watersportvereniging. Kom met de hele familie! Tussen 10..00 en 11.00 uur worden vuilniszakken en handschoenen uitgereikt. Het verzamelde zwerfvuil kunt u inleveren tussen 12.30 en 13.30 uur.

De boten gaan met hun bemanning trachten zoveel mogelijk vuil in vuilniszakken te verzamelen. Als het gevonden vuilnis te groot is om mee te nemen of alle uitgereikte zakken zijn gevuld, dan kan de ‘ Fulica'–de welbekende vuilnisboot van de Vinkeveense Plassen- worden gebeld. De boot die het meeste vuil verzamelt of ‘ flessenpost' vindt wint een prijs. De prijsuitreiking is om 13.30 uur.

Voor alle deelnemers ligt een leuke attentie klaar.
inderen die meedoen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma. Deelname is geheel op eigen risico. De Stichting kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen en/of enigerlei schade.
oor vragen over de actie kunt u een email sturen naar oudvinkeveen@msn.com.
17 september zwerfafvalactie Proostdijland-Zuid

Zaterdag 17 september organiseert de wijkvereniging van Proostdijland-Zuid een zwerfafvalactie in de wijk. Volgende week vindt u in het afvalhoekje meer informatie over deze zwerfafvalactie.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht