RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Speelsters dames 1 Atalante weer actief op het strand

Datum: 29 augustus 2005
Bron: Ingezonden stukken
Scheveningen-Net als vorig jaar waren vier speelsters van dames 1 deze zomer weer actief op de Nederlandse en Turkse stranden. De hele zomer werd getraind bij BeeVeeStrand in Amsterdam om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het strand.

Irma Schouten en Nancy Schockman vormden net als eerdere jaren weer een team en speelden in de klasse 2-2 hoog. De dames kwamen pas begin augustus in actie door een blessure van Nancy. Een goed resultaat werd gelijk geboekt. In hun eerste toernooi plaatsten de dames zich gelijk voor de finale. Helaas werd hierin nipt verloren van de nr.1 van de ranking (21-19). Desondanks waren de dames –gesponsord door Be what you want to be Sport en Gezondheid- blij met het behaalde resultaat en hadden zij veel zin in de volgende toernooien. De eerste was gelijk de volgende dag. Ondanks dat er niet goed gestart werd, plaatsten Irma en Nancy zich toch voor de winnaarspoule. Hier werd met windkracht 7/8! een derde plaats behaald. Wederom een goed resultaat! De meiden zijn daarna nog een keer vijfde geworden en afgelopen zaterdag stond het laatste toernooi op de stapel. Goed voorbereid (de meiden hadden immers al weer drie keer in de zaal getraind) werd er met zeer degelijk volleybal goed gestart. Er werd slechts verloren van een eerste divisie team en dus plaatsten zij zich voor de winnaarspoule. In de tweede wedstrijd sloeg echter op een 17-14 achterstand wederom het noodlot toe voor Nancy Schockman. Slechts vijf weken fit na haar schouderblessure kwam zij dit keer tijdens een redding verkeerd terecht en raakte daarbij geblesseerd aan haar pols. Op het moment van schrijven is nog niet bekend hoe lang deze en van welke aard deze blessure is.

Het andere team dan bestaande uit Jolanda Schockman en Inge Versteeg. Dit jaar voor de tweede keer een setje. Zij kwamen dit seizoen uit in de klasse 2-2 midden-laag. Na een toernooiweek in Turkije (waar zij –net als Irma en Nancy- ook trainen kregen van Nederlands Beach kampioen Bram Ronnes) stond voor hen al snel het eerste toernooi op de agenda. In Hoek van Holland plaatsten de dames zich met gemak voor de winnaarspoule. In deze poule werd slechts 1 wedstrijd verloren, maar door het grote aantal inschrijving plaatsten ze zich hierdoor net niet voor de kruisfinales. In Vrouwenpolder lieten de dames zien een vaste plek in de winnaarspoule waard te zijn. Zowel op zaterdag en zondag strandden zij echter weer in deze poule. Hoek van Holland was weer aan de beurt en op dat strand presteren de dames altijd goed. Ook deze keer gingen ze weer met gemak de ochtendpoule door. ’s Middags werd ook top gepresteerd, maar op setsaldo weer geen finaleplaats. Het laatste toernooi besloten de dames lekker vrijuit te gaan ballen. Dit had resultaat. In de winnaarspoule verloren de meiden slechts 1 wedstrijd en dit keer was dat wel genoeg om door te gaan naar de kruisfinales. Als beste tweede werden zij samen met de drie poulewinnaars ingedeeld. De kruisfinale werd met gemak door de dames gewonnen. De finale werd met een zeer goede service en slim ook vrij gemakkelijk gewonnen. De dames bereikte hierdoor de eerste plaats in een zeer druk bezet toernooi. Chapeau, dames!

Volgend jaar zullen de dames wederom te bewonderen zijn op het strand, zij het in andere teamsamenstellingen. Inge en Jolanda gaan hoogstwaarschijnlijk uit elkaar en Nancy zal naast Irma nog een andere partner zoeken om mee te spelen. De ambities van beide speelsters komen niet geheel overheen, maar na 6 jaar kunnen ze nog geen volledig afscheid van elkaar nemen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug