Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Voor de 3e keer dweilspektakel in Mijdrecht ! - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Voor de 3e keer dweilspektakel in Mijdrecht !

Datum: 26 augustus 2005
Bron: Ingezonden stukken
Nog even en Mijdrecht wordt weer muzikaal “aangedweild” met de 3e Mijdrechtse Dweildag die gehouden zal worden op 17 september aanstaande. De aanmelding van 14 orkesten is al binnen voor dit unieke muzikale gebeuren. Evenals de voorgaande jaren beloofd het weer een drukte van jewelste te worden in het centrum van Mijdrecht bij dit door muziekvereniging VIOS en de Mijdrechtse handelsvereniging georganiseerde muziekspektakel. De orkesten komen weer uit alle hoeken van het land. Als grote verandering heeft de organisatie een nieuwe klasse aan de dweildag toegevoegd. Zo zal er dit jaar naast de al bestaande wedstrijdklasse ook een leutklasse in het programma worden opgenomen. In de leutklasse spelen de orkesten die niet zo nodig in wedstrijdverband willen spelen maar graag gezellig met elkaar muziek willen maken. Voor zowel de wedstrijdklasse als de leutklasse zijn er door de orkesten weer leuke prijzen te verdienen. Voor de wedstrijdklasse wordt er gestreden om de bekende “Mijdrechtse Wisselbeker” en een geldprijs voor de 1ste tot en met de 3e plaats. Ook bij de leutklasse zijn er geldprijzen te verdienen en nog iets bijzonders. Want de Handelsvereniging heeft namelijk een wisselbeker aangeboden voor het gezelligste orkest in de leutklasse welke vernoemd is naar de onlangs overleden Ton Post. Ton was namelijk ooit de bedenker van de dweildag en heeft een aantal jaar geleden een soortelijk evenement in Mijdrecht georganiseerd. Vorig jaar had Ton Post nog zitting in de publieksjury. Met deze wisselbeker wil de organisatie hem met gepast respect herdenken.

De orkesten in de wedstrijdklasse zullen worden beoordeeld door de vakjury. Deze vakjury bestaat uit ervaren juryleden en muzikanten welke de optredens beoordelen op muzikaliteit, originaliteit en show. Niet elke valse noot zal door de jury geregistreerd of veroordeeld worden, het gaat ten slotte om een Dweilorkestendag waarbij de gezelligheid op de eerste plaats komt. De Publieksjury beoordeelt alle deelnemers in de Leutklasse op de amusementswaarde en uitstraling. De publieksjury bestaat uit vertegenwoordigers van de Mijdrechtse middenstand en sponsors welke wel degelijk beschikken over de nodige muzikale kennis en beoordelingsvermogen.

De optredens vinden plaats op 4 podia in het gezellige Mijdrechtse centrum. Met een groots (hoofd)podium op het Raadhuisplein en podia bij winkelcentrum “De Lindeboom”, tegenover café “Het Rechthuis” en op het plein bij de “Hema”. Alle orkesten zullen aan al deze podia een bezoek brengen. Ook zullen de orkesten voor een muzikale rondrit op pad gaan in een antieke ladderwagen van de Mijdrechtse Brandweer voor optredens op andere plekken in Mijdrecht.

Ook voor het publiek zijn er dit jaar weer leuke prijzen te verdienen. Op een kaartje moeten een aantal vragen over de 3de Mijdrechtse Dweildag beantwoordt worden. Nabij het hoofdpodium staat een brievenbus waar de antwoordkaartjes gedeponeerd kunnen worden. Tijdens de prijsuitreiking zo rond half zes zal de winnaar bekend gemaakt worden. De prijsvraagformulieren zijn bij elk podium verkrijgbaar. Naast deze prijsvraag zijn er nog diverse leuke attracties in het dorpscentrum zoals schminken, een draaimolen, ponyritjes en ballonnenclowns.

Bij de dweildag behoort natuurlijk een website www.mijdrechtsedweildag.nl alwaar u meer informatie vindt over het programma en de deelnemende orkesten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht