Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Health-concept meest kansrijk als aanvulling op zwembad - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Health-concept meest kansrijk als aanvulling op zwembad

Datum: 23 augustus 2005
Bron: Midpoint FM & TV
Voorzieningen als een racketsport- en fitnesscentrum zijn geschikt als aanvulling op het nieuwe zwembad. Dat blijkt uit een onderzoek van Marktplan Adviesgroep die de gemeente daarom advi-seert te kiezen voor het hoofdconcept “health” als aanvulling op de zwemfaciliteiten. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad daarom voor te kiezen voor het hoofd-concept health en daarbij de locatie Marickenland uit te werken.

De gemeenteraad heeft in 2004 besloten tot de realisatie van een nieuw zwembad in 2009. De raad heeft aangegeven een onderzoek te willen naar mogelijk andersoortige voorzieningen als aanvulling op het zwembad. Deze voorzieningen kunnen als kostendrager voor het zwembad fungeren.

In het onderzoek is uitgegaan van twee hoofdconcepten, health en leisure. Bij het health-concept wordt het zwembad een ontmoetingscentrum waarbij bewegen, gezondheid, verzorging en lichaamscorrectie centraal staan. Leisure omvat een verzameling van vele verschillende voorzieningen die gemeen heb-ben dat het gaat om recreatieve besteding van vrije tijd buitenshuis, zoals speelparadijs, disco en hotel.

Beide concepten zijn bekeken op trends en ontwikkelingen en referentieprojecten. Verder is gekeken naar het huidig aanbod van voorzieningen in De Ronde Venen en in de regio. Daarnaast is ook de markt benaderd. Er zijn gesprekken gevoerd met een aantal (lokale) ondernemers. Aan de hand van alle in-formatie heeft een selectie plaatsgevonden die geresulteerd heeft in 7 concepten op het gebied van health- en leisure. De twee hoogst scorende concepten (Life Style en fitness/racketsport) vallen onder het hoofdconcept health. Een Life Style / fitness/ racketsportcentrum is het meest geschikt als aanvulling op het zwembad.

De gemeente heeft gekeken naar de mogelijkheden van de potentiële locaties: De Driehoek en Maric-kenland bekeken. De bouw van een zwembad is op beide locaties in strijd met het bestemmingsplan en het streekplan. De locatie Marickenland biedt meer mogelijkheden voor het realiseren van aanvullende voorzieningen bij het zwembad dan in De Driehoek. Een klein deel van het gebied (de strook direct aan de Veenweg) heeft in het streekplan de bestemming “stedelijk gebied” gekregen. Dit gedeelte is eigen-dom van de gemeente. Op de locatie De Driehoek moet alle grond nog worden verkregen.

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel zal het zwembadconcept verder uitgewerkt worden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht