RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Agressief tegen agent in Mijdrecht

Datum: 05 augustus 2005
Bron: Politie Regio Utrecht
Op donderdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij had gevochten met een agent.

Omstreeks 16.00 uur zag een motoragent een 17-jarige jongen uit Mijdrecht zonder helm rijden op een bromfiets over de Prinses Marijkelaan in Mijdrecht. De agent keerde om de jongen te controleren maar verloor hem even uit het oog. Korte tijd later zag de agent de jongen lopen naast zijn brommer. De agent gaf aan dat hij naar het bureau moest rijden voor een controle aan zijn bromfiets. De jongen reed mee naar het bureau.

De bromfiets moest hier op de rollertestbank maar de jongen weigerde zijn sleutels af te geven en begon tegen de agenten aan te duwen. Uiteindelijk bleef bromfiets achter op het bureau en ging de jongen lopend weg.

Ongeveer 15 minuten hierna reed de motoragent over de Johan van Lochemstraat. De 48-jarige bestuurder uit Mijdrecht haalde de motorrijder in, claxonneerde veelvuldig en sneed de agent de pas af. De agent sprak bestuurder aan en deze reageerde erg agressief. In de auto zat de 17-jarige jongen en de 48-jarige man bleek zijn vader te zijn. De jongen had aan zijn vader verklaart dat hij door agenten was geslagen en hierop wilde de 48-jarige man verhaal halen. De agent probeerde de man tot bedaren te brengen maar hij bleef agressief. Hij pakte hierbij zelfs de agent bij zijn helm en schudde deze heen en weer. De man en zijn zoon werden uiteindelijk aangehouden en ingesloten voor verhoor.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug