Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Miljoenen nodig voor dijken Ronde Venen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Miljoenen nodig voor dijken Ronde Venen

Datum: 02 juli 2005
Bron: www.un.nl
Onderhoud aan dijken en het opvangen van water in speciale gebieden gaat inwoners van De Ronde Venen mogelijk meer belasting kosten. Het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht wil volgend jaar een forse verhoging van de waterschapsbelasting doorvoeren.

Als het aan het waterschap ligt, gaan de tarieven tot maximaal zestien procent omhoog. Een modaal gezin met twee kinderen in een rijtjeshuis is daardoor ruim vijftien euro duurder uit (zie grafiek). De belastingstijging is nog niet definitief. Volgende maand wordt hierover beslist. De belastingverhoging is vooral toe te schrijven aan stijgende onderhoudskosten voor dijken. Zo worden er bijvoorbeeld drie mensen aangesteld die intensieve inspecties gaan uitvoeren en komt er een risicokaart waarbij kritische punten van waterkeringen in beeld wordt gebracht.

Ook na 2006 blijven de tarieven stijgen, zo is de verwachting. De komende jaren moet het waterschap miljoenen euro’s extra investeren voor grootonderhoud aan dijken. De zestien miljoen euro die nu jaarlijks voor deze werkzaamheden wordt uitgetrokken, is over vier jaar niet meer toereikend. Dan zijn op een aantal plekken complexere dijkverbeteringen noodzakelijk, waar jaarlijks twintig miljoen euro voor nodig is.

Ook heeft AGV extra miljoenen nodig voor het inrichten van waterbergingen, mogelijk ook in de polder Groot-Mijdrecht. Deze gebieden moeten overtollig water kunnen opvangen. Na de dijkverschuiving in Wilnis in 2003 is de waterschapsbelasting ook al met enkele euro’s verhoogd. Die extra opbrengsten waren vooral bedoeld om zwakke dijkvakken op korte termijn te kunnen verstevigen.

Overigens zijn niet alleen Rondeveners volgend jaar duurder uit. Ook in Woerden, Montfoort en Oudewater dreigt een verhoging van de tarieven van het waterschap, maar die is minder hoog. Deze plaatsen vallen onder het hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Dit waterschap verhoogt de belastingen met maximaal vijf procent.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht