RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nog voldoende plaats om deel te nemen aan Zomerfit 50+

Datum: 24 juni 2005
Bron:
Sportief bewegen voor senioren Voldoende beweging maakt fit en gezond. Dat geldt zeker voor senioren. Maar juist voor senioren is de drempel hoger om (opnieuw) te beginnen met bewegen. Om deze drempel te verlagen organiseert Sportservice Midden Nederland in De Ronde Venen in juni verschillende sport- en beweeginstuiven onder de naam Zomerfit 50+.

Zomerfit 50+ is een verzameling van beweeginstuiven voor senioren. De hele maand juni kunnen senioren kennis maken met nieuwe sport- en/of beweegmogelijkheden. Op dit moment zijn de instuiven al in volle gang en u kunt nog steeds mee doen!

Sportief wandelen is één van de instuiven die in juni worden aangeboden. Sportief wandelen is niet zomaar een stukje wandelen. We stappen stevig door, maar passen het niveau wel aan op ieders persoonlijke situatie. Daardoor is sportief wandelen een goede manier om weer te beginnen met bewegen. Bovendien krijgt u tips om zelf sportief te blijven wandelen, ook na de instuif. U kunt nog meedoen met sportief wandelen op 28 juni om 9:00 uur en om 19:00 uur. Verzamelen in de hal van De Willisstee in Wilnis.

Wilt u graag bewegen in de buitenlucht? Kom dan eens kennis maken met petanque. Petanque is een vorm van jeu de boules die steeds populairder wordt in Nederland. De sport is laagdrempelig en daarom geschikt voor iedereen. Doe mee met de petanque-instuif op 24 juni en 1 juli, om 10:00 uur in Vinkeveen (Sportpark “De Molmhoek”, terrein Hertha) of om 14:00 uur in Wilnis (Speelwoud, tegenover de brandweer).

Alle instuiven zijn laagdrempelig en bedoeld om kennis te maken met de diverse sport- en beweegmogelijkheden in De Ronde Venen. De instuiven zijn niet alleen geschikt voor senioren, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die minder fit zijn of voor mensen met een beperking. Wilt u ook meedoen met een instuif?

Informatie kan verkregen worden via Sportservice Midden Nederland, tel. (030) 65 66 535 of via www.sportinderondevenen.nl (button “Sport50+”). Het volledige programmaboekje van Zomerfit 50+ is op diverse plaatsen af te halen, o.a. gemeentehuis, Stichting Welzijn ouderen, apotheken en huisartsen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug