RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Lezing Anton Pieck

Datum: 06 juni 2005
Bron: Museum De Ronde Venen

Bijna iedereen kent Anton Pieck. Deze kunstenaar illustreerde talrijke boeken, kalenders en tijdschriften op een unieke wijze. Ook ontwierp hij het sprookjesbos van de Efteling. Zijn romantische en fantasierijke stijl is duidelijk herkenbaar en bij velen zeer geliefd. Op woensdag 15 juni 2005 wordt in Museum De Ronde Venen een dialezing geven over Anton Pieck. De lezing wordt verzorgd door mevrouw De Haas, voorzitster van de voormalige Anton Pieck club en medeoprichtster van het Anton Pieck Documentatie Centrum. Mevrouw de Haas kende Pieck persoonlijk, verzamelde zijn werk, was bestuurslid van het Anton Pieck museum in Hattum, stelde tentoonstellingen samen en gaf lezingen in het hele land. Zij werkte ook mee aan de totstandkoming van de tentoonstelling ‘Een Pieck alstublieft’ in Museum De Ronde Venen. Deze tentoonstelling is nog tot en met 2 juli te bezichtigen.

De lezing over Anton Pieck is van 19.30 tot ca 21.30 uur en kost, inclusief museum entree en consumptie €2,50. Reserveren kan bij Christa Langelaar, tel. 0297 264441. Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank De Veenstromen.

Een groot gedeelte van de werken van Anton Pieck die nu tentoongesteld worden in het museum zijn te koop. Uw interesse voor een bepaald werk kunt u kenbaar maken bij de balie van het museum. Dan wordt na de tentoonstelling contact met u opgenomen. Meer informatie op www.museumderondevenen.nl  

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug