RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wilnisse wietkweker moet zijn winst afdragen

Datum: 26 mei 2005
Bron: www.un.nl
UTRECHT/WILNIS - De Wilnisse wietkweker D.V. (26) moet 15.000 euro aan de staat betalen omdat hij honderden plantjes onder zijn garagebedrijf kweekte. Het openbaar ministerie wilde geld zien van de wietkweker nadat agenten zijn goed verstopte wietkwekerij in september 2003 ontdekten.

Maandenlang had V. in het geheim gewerkt aan een kelder onder het garagebedrijf waarvan hij samen met zijn vader eigenaar is. De Wilnisser dacht dat hij zijn zaakjes goed voor elkaar had, totdat er in september 2003 brand uitbrak. Achter een hondenkennel vond de politie een luik. Dit bleek de toegang naar de ondergrondse kwekerij. Er werden 550 plantjes in beslag genomen. De Wilnisser had de kwekerij gebouwd uit financiële nood.Vorig jaar juni veroordeelde de Utrechtse politierechter de man tot een werkstraf van 180 uur voor het in bezit hebben van de kwekerij. Gisteren eiste de officier van justitie dat V. 20.000 euro terugbetaalt aan de staat. Dat is volgens de officier de winst die hij met het kweken van de plantjes heeft geïncasseerd.

V. is het niet eens met de berekening. Experts bepaalden na een inspectie van het geurfilter dat de kwekerij minstens een jaar in bedrijf moet zijn geweest. Ook was het uitgegraven zand begroeid met onkruid.

V. zei tijdens de zitting niet één keer geoogst te hebben. Om zijn pleidooi kracht bij te zetten legde hij demonstratief een geurfilter op tafel. De experts hebben aan de buitenzijde geconstateerd dat het filter zwart was. De wietkwekerij moest daarom een aanzienlijke tijd hebben gewerkt, is hun conclusie. Maar om dat goed te kunnen bepalen moeten ze volgens V. het filter wegen en open zagen.

De politierechter geloofde niet dat V. geen enkele keer heeft geoogst. Ze veroordeelde hem tot het betalen van 15.000 euro.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug