RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Opening twee nieuwe servicepunten wonen, welzijn en zorg

Datum: 21 mei 2005
Bron: Servicepunt

Vanaf 17 mei zijn twee nieuwe servicepunten geopend in Wilnis en Mijdrecht. Vanaf deze datum kunnen alle bewoners uit de gemeente De Ronde Venen op de betreffende locaties terecht met al hun vragen over wonen, welzijn, zorg en financiële diensten.

 

De wereld verandert. Vragen over wonen, welzijn en zorg veranderen mee. Om aan deze nieuwe behoeften tegemoet te komen werd reeds twee jaar geleden het serviceloket YourHome in Abcoude geopend. Het succes van YourHome in Abcoude heeft model gestaan voor de invulling van de twee servicepunten in Wilnis en Mijdrecht.

 

Dorien ter Avest, Hoofd Woondiensten bij Westhoek Wonen en voorheen betrokken als coördinator van YourHome, verklaart het succes: ”Eén balie, op één adres waar iedereen, jong en oud, met vragen en wensen terecht kan en waar men direct wordt geholpen, dichter bij de klant kan bijna niet! Het servicepunt is dan ook veel meer dan een afhaalloket. Ze is een moderne variant van buurtcentrum, zorgleverancier en adviesbureau ineen. Kortom: de spil in de wijk en vooral voor onze senioren, een baken.”

 

De dienstverlening van de servicepunten in De Ronde Venen staat onder grote belangstelling. Vanuit het hele land stromen reacties en aanvragen binnen. Dorien:

“Gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen en andere instanties komen vanuit het gehele land kijken bij YourHome. De gemeente Wijk bij Duurstede is vorige week langs geweest voor een rondleiding. Zij waren super enthousiast, niet zo gek, want Westhoek Wonen is een ambitieuze club, die haar nek uitsteekt en dit soort projecten van de grond weet te krijgen.”

 

Wat biedt het servicepunt nu precies?

Informatie, advies en/of verzoeken over de woonomgeving. Behandeling van vragen over huurcontracten, reparatieverzoeken voor woningen van Westhoek Wonen, thuiszorg, maar ook over maaltijdverstrekking, alarmering, welzijnsactiviteiten of van vragen over financiële diensten van Rabobank Veenstromen.

 

Westhoek Wonen is blij met de komst van de nieuwe servicepunten. En er volgen er nog meer in de toekomst: vijf in totaal voor De Ronde Venen. Het verbeteren van de leefbaarheid in wijk, evenals ouderenzorg en aandacht voor kwetsbare groepen in de samenleving, heeft hoge prioriteit. “Nu de gemeente ook de Wet Voorzieningen Gehandicapten in de uitvoer bij het servicepunt in Abcoude heeft neergelegd hopen we dat dit in de toekomst ook in Mijdrecht en Wilnis zal gebeuren. De uitbreiding van diensten bij YourHome betekent nóg een stap in de goede richting voor het realiseren van één serviceloket in de buurt, waardoor ook mensen met een intensievere zorgvraag zelfstandig kunnen blijven wonen.”(Karin Rosielle, directeur Westhoek Wonen)

   

Geopend vanaf 17 mei 2005:

Servicepunt Wilnis
Dorpsstraat 28        

3648 AH Wilnis

Tel: 0297 23 76 10

 

Service Punt Hoofdweg
Hoofdweg 1
3641 PN Mijdrecht
Tel: 0297-383399                 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Westhoek Wonen, Femke Stiekema communicatie. Telefoon 0297 23 23 23, www.westhoek.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug