RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Volop virtueel contact met toekomstige buren

Datum: 18 mei 2005
Bron: www.un.nl
DE RONDE VENEN - Waar komen de wipkippen, vraagt internetgebruiker Reumer zich hardop af. R2 zit met een afzuigkapprobleem en Ryanne wil graag weten hoe de huisdieren in hun nieuwe wijk eruit zien in het ’topic’ Foto Van Je Huisdier.

Virtuele buren delen veel met elkaar. Nog voordat huizen in nieuwbouwwijken worden opgeleverd, ontstaan op talloze internetfora zoektochten naar de toekomstige buren. Bewoners stellen zich voor, luchten hun hart en discussiëren over uiteenlopende onderwerpen. Soms wordt het online-contact zo hecht dat vriendschappen onstaan en er ontmoetingen volgen op de bouwplaats of elders.

Wickelhof
Neem de ruim 140 huizenkopers van het Mijdrechtse nieuwbouwproject WickelhofII. Kira Verweij uit Wilnis richtte direct na het slaan van de eerste paal een forum op waarbij ongeveer de helft van de kopers is aangesloten. Bijna dagelijks wisselen ze tips uit, starten ze inkoopacties of bespreken ze problemen. ,,Bij de bouwer kunnen mensen bijvoorbeeld een alarmsysteem aanschaffen, maar op het forum lees je dat iemand het voor een veel lagere prijs kan regelen. En wanneer er problemen met de bouwer zijn, kunnen we elkaar daarover informeren of waarschuwen,’’ zegt Verweij.

Nieuwsgierige buitenstaanders zijn niet welkom in de virtuele wijk Wickelhof. De nieuwe bewoners moeten zich eerst registreren bij de forumbeheerder. Zo wil het gezelschap voorkomen dat e-mailadressen in handen vallen van slimme ondernemers die hiermee allerhande koopwaar onder de aandacht proberen te brengen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug