Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Toch kans op verdiepte aanleg van N201 - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Toch kans op verdiepte aanleg van N201

Datum: 11 mei 2005
Bron: www.un.nl
DE RONDE VENEN - De verdiepte aanleg van de N201 bij Vinkeveen komt er mogelijk toch. De gemeente De Ronde Venen heeft de hoop gevestigd op provincie, projectontwikkelaars en andere bedrijven die het miljoenenproject moeten financieren.

Gisteravond bleken de meeste politieke partijen voorstander om te kijken of het bedrijfsleven bereid is te investeren in de gedeeltelijke ondertunneling. Vorig jaar dreigde het project nog te worden afgeblazen, omdat de provincie niet met geld over de brug kwam. Dit terwijl de provincie wegbeheerder is van het traject tussen de A2 en Uithoorn.

Onlangs stelde de provincie vier miljoen euro beschikbaar. Dit op voorwaarde dat de Demmeriksebrug verderop niet wordt vervangen door een nieuwe beweegbare brug, maar door een vaste. Dit bespaart geld dat de provincie wil gebruiken om de N201 bij Vinkeveen verdiept aan te leggen.

Met name het CDA is niet te spreken over de hoogte van de vier miljoen euro. ,,Het is een sigaar uit eigen doos. De besparing op het vervangen van de Demmeriksebrug steken ze in de ondertunneling,’’ zegt CDA-raadslid Versteegh.

De kosten van de gedeeltelijke ’ondertunneling’ zijn in het verleden grofweg geraamd op bijna honderd miljoen euro. Ook wethouder Rozendaal vindt de bijdrage van de provincie aan de lage kant. ,,Dit is een eerste aanzet. Als we meer willen, moeten we laten zien waarom. Betaalbare woningen kunnen een goede reden zijn.’’ De Ronde Venen gaat nu eerst peilen of projectontwikkelaars en bedrijven interesse hebben in het traject en of ze een haalbaar plan kunnen presenteren. Om de ondertunneling te kunnen bekostigen, moeten er woningen, winkels en horeca boven de N201 worden gebouwd. De meeste partijen zijn voorstander van de samenwerking met projectontwikkelaars, maar willen wel dat er duidelijke voorwaarden gesteld worden.De Combinatie ziet liever dat de gemeente zelf onderzoek doet.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht