RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

V.I.O.S. NEDERLANDS KAMPIOEN

Datum: 25 april 2005
Bron: V.I.O.S.
Mijdrecht/Barneveld – Afgelopen zaterdag werd de showband van muziekvereniging V.I.O.S. in de Veluwehal in Barneveld Nederlands Kampioen in de derde divisie.

Op deze met zonovergoten zaterdag vetrokken de slagwerkers en blazers van de showband begeleid door vele supporters om 8.30 uur per bus naar het pluimveecentrum van Nederland om deel te nemen aan het topconcours van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen). V.I.O.S. had zich op 19 september 2004 in Edam al voor dit concours geplaatst. Hier promoveerden de mannen en vrouwen van V.I.O.S. met maar liefst 90,48 punten met onderscheiding van de jury naar de tweede divisie en dwongen zij deelname aan dit topconcours af. Door het ‘klinkende’ resultaat in Edam behoorde V.I.O.S. direct ook tot de favorieten voor de titel.

Om klokslag 12.00 uur betraden de muzikanten van V.I.O.S. in het strakke Verweij-uniform op het nummer ‘Spitfire’ gespannen maar ook zeer gemotiveerd het strijdperk. Na de presentatie en onder toeziend oog van de meegereisde wethouder van cultuur Van Breukelen bewezen de mannen en vrouwen van tamboermaître Marcel van Scheppingen op het vrolijke nummer ‘Showmusic’ wederom dat optreden met een showband niet alleen precisiewerk maar ook uitermate stoer is. Vervolgens werd op het slagwerknummer ‘Drumland’ gekomen tot de concertformatie om stilstaand onder leiding van dirigent Robert-Jan Hoffman het mooie 'Burlesco Romance' ten gehore te brengen. Een nummer waar alles inzit en dat haalde V.I.O.S. er dan ook volledig uit. Voor het publiek was dit eventjes intens genieten met af en toe het ‘kippenvel’ op de armen, zo mooi. Tenslotte verliet V.I.O.S. onder luid applaus op het nummer ‘El Chupacabra’ de zaal om achter de coulissen te wachten op de uitslag.

Om 12.45 uur stonden alle deelnemende korpsen opgesteld voor de prijsuitreiking. De jury was unaniem in haar oordeel en waardeerde het optreden van V.I.O.S. met 90,08 punten. De eerste prijs met onderscheiding en de titel Nederlands Kampioen in de derde divisie. Een kleine vreugde kreet ging door het opgestelde korps om vervolgens terug in de kleedruimte de emoties pas echt de vrije loop te laten. En we kunnen u verzekeren dat menig vreugdetraantje is weggepinkt.

23 april 2005 wordt met vette letters bijgeschreven op de toch al lange erelijst van V.I.O.S. Een dag die de 12-jarige tamboer Igor Groen ook niet snel zal vergeten. Voor het eerst mee op concours en direct al Nederlands Kampioen. Dat kunnen er niet zo veel zeggen. Ook een dag waarop V.I.O.S. ‘De Ronde Venen’ maar weer eens op de kaart van muzikaal Nederland heeft gezet. En daar mogen we met zijn allen best een beetje trots op zijn, toch?!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug