Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Jongeren en uitgaan in De Ronde Venen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jongeren en uitgaan in De Ronde Venen

Datum: 19 april 2005
Bron: Midpoint FM & TV
In de periode van half december tot eind maart heeft de adviescommissie voor jeugd- en jongerenbeleid (JAC) een (representatieve) enquête gehouden onder 245 jongeren tussen de 15 en 22 jaar uit De Ronde Venen. Deze enquête was bedoeld om de meer duidelijkheid te verkrijgen over jongeren en uitgaan in de gemeente. De JAC heeft deze samenvatting gemaakt om u te informeren over de uitkomsten.

De respondenten zijn verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen en woonplaatsen. De meeste respondenten wonen in Mijdrecht. Van de jongeren die de enquête hebben ingevuld gaat 82% wel eens uit binnen De Ronde Venen. Opvallend is dat een groot deel van de 15-jarigen uitgaat. De meeste jongeren gaan 1 t/m 4 keer per maand uit binnen De Ronde Venen. Dit verschilt niet voor verschillende leeftijdsgroepen.

De top 5 van uitgaanslocaties wordt gevormd door café La Paix, de Boei, jc Allround, de Willisstee en de Veensteker. Café La Paix wordt door de meeste jongeren bezocht. Het grootste deel van de jongeren gaat uit op meerdere locaties. Er is geen scheiding te ontdekken tussen verschillende leeftijdsgroepen en woonplaatsen van jongeren die de uitgaanslocaties bezoeken. Leeftijdsgroepen en woonplaatsen zijn op elke locatie zeer divers. De meeste jongeren (87% van het totaal) zouden graag iets veranderd willen zien in het aanbod van uitgaansgelegenheden binnen De Ronde Venen.

De jongeren die iets veranderd willen zien stellen diverse veranderingen voor. De meeste jongeren (39%) willen een discotheek of gewoon meer gelegenheden om uit te gaan (24%). Maar ook een nieuwe gelegenheid ‘zoals Williams’ is populair (21%) evenals een bioscoop (15%).

Jongeren gaven bovendien aan de volgende zaken belangrijk te vinden: de bereikbaarheid van een uitgaanslocatie, de (toegangs)prijzen (die nu aan de hoge kant zijn) en de capaciteit van de uitgaansgelegenheid (momenteel zijn veel gelegenheden te klein voor het aantal bezoekers). De meeste jongeren zouden een verandering in het aanbod van uitgaansgelegenheden graag zien in Mijdrecht. Enkele respondenten noemen specifiek het industrieterrein als mogelijke locatie voor een discotheek.

Een van de statistieken uit het onderzoek:

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht