Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Spannende wedstrijd dames 1 Atalante - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Spannende wedstrijd dames 1 Atalante

Datum: 11 april 2005
Bron:

In de strijd om de derde plaats kwam V.V Amsterdam afgelopen vrijdag in Vinkeveen op bezoek om onderling uit te maken wie af zou vallen voor de derde plaats. In de eerste set konden de Vinkeveense dames niet overtuigen. Hoewel ze op een kleine voorsprong wisten te komen (8-7) was het toch Amsterdam die het betere spel liet zien. Aanvallend wist Amsterdam goed te scoren, mede doordat de verdediging van Atalante te ver achterin verdedigde. De voorsprong op Atalante bleef minimaal, maar Atalante had te lang nodig om goed in het spel te komen. De eerste set ging naar Amsterdam met de stand 25-20.

Na een 2-0 achterstand in de tweede set bracht Mirjam van der Strate met haar service de stand in het voordeel van Atalante (4-2). De goede opslag afgewisseld met goede aanvallen zorgde er voor dat de voorsprong uitgebreid werd naar 6-2. Ook de sterke aanvallen in de rechtdoor van nr 5 van Amsterdam kreeg steeds meer te maken met een goed sluitend blok van Irma Schouten en Inge Versteeg, die ook het nodige goede werk in het midblok verrichte. Na een 17-13 tussenstand wist Atalante de druk goed vast te houden en Amsterdam kreeg steeds meer moeite met het spel. Een duidelijk setwinst van 25-19 was een feit.

In de derde set werd goed geconcentreerd begonnen wat resulteerde in een mooie voorsprong van vijf punten voor Atalante. Nathalie Jansen was met haar aanval goed op dreef en scoorde de nodige punten voor Atalante. (11-6). Bij de stand 17-13 kwam Atalante passend in de problemen en Amsterdam op voorsprong (17-18). Inge Bakker werd in het veld gebracht om de pass te versterken en deed haar werk goed. Atalante wist weer op voorsprong te komen, al werden de punten steeds over en weer verdeeld. 21-21; 22-22; 23-23; Bij de stand 24-23 hoopte iedereen aan de zijde van Vinkeveen dat deze zeer spannende slotfase winnend werd afgesloten. Amsterdam wilde daar (nog) niet aan meewerken en wist de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Een servicefout van Amsterdam hielp Atalante weer op voorsprong. Deze werd niet meer weggegeven en de derde set ging met 26-24 winst naar de Vinkeveense dames.

Gedreven begon Atalante aan de vierde set. De voorsprong kwam bij 5-3 tot stand. Goed passend en verdedigend werk van Jolanda Schockman zorgde er mede voor dat Atalante lekker kon blijven aanvallen.Een lastige service van Nancy Schockman zorgde er voor dat de pass niet goed bij de spelverdeelster van Amsterdam kwam. Ze probeerde nog wel haar midaanvalster aan te spelen maar Wendy van Eijk blokkeerde de middenaanval goed. Zonder veel problemen kon Atalante deze set winnend afsluiten. (25-16) Direct na de wedstrijd kregen Nathalie Jansen en Wendy van Eijk (stoppen met volleyballen) en coach Hans Overmars (gaat elders trainen/coachen) van aanvoerdster Nancy een mooie bos bloemen als dank. Volgende week vrijdagavond wordt de laatste wedstrijd gespeeld tegen Omniworld. Bij twee sets winst heeft Atalante voldoende om de derde plaats definitief te bezetten. Of dat gaat lukken???

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34