Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Eneco aan de slag met gasnetwerk - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Eneco aan de slag met gasnetwerk

Datum: 05 april 2005
Bron: www.un.nl
ZEGVELD/VINKEVEEN - Honderden gasaansluitingen in Zegveld en Vinkeveen moeten vervangen worden. Ernstige verzakkingen van de slappe veengrond nopen eigenaar Eneco Netbeheer tot deze maatregel.

Aanleiding voor de gedeeltelijke vernieuwing van het net is een gasexplosie die in 2003 in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek plaatsvond. Deze explosie werd veroorzaakt door het losraken van een koppeling op het gasnetwerk, doordat de grond verzakt was. De nieuwe aansluitingen zijn beter bestemd tegen eventuele verzakkingen.

Eneco begint met het aanpassen van de gasaansluitingen in Zuid-Holland. Daarna is de provincie Utrecht aan de beurt. Hier concentreren zich de problemen in Zegveld en Vinkeveen, dorpen die bekend staan om hun zeer slappe veengrond. In Zegveld is eind vorige eeuw al begonnen met het ophogen van de meest verzakte straten in het dorp, het zogenoemde deltaplan.

Wanneer Eneco precies in Zegveld en Vinkeveen aan de slag gaat, is nog niet bekend. Maar volgens een woordvoerder van energiebedrijf zal dat ‘zeker niet binnen een jaar’ gebeuren.

Om hoeveel aansluitingen het in West-Utrecht exact gaat, is ook nog niet duidelijk. Daarvoor moet volgens de woordvoerder lokaal eerst een inventarisatie plaatsvinden. Wel is duidelijk dat Eneco de aansluitingen aan de voordeur of tot aan het hoofdnet zal aanpassen.

De komende vijf jaar worden jaarlijks 15.000 aansluitingen vernieuwd. Over vijf jaar moeten zodoende 75.000 aansluitingen in Zuid Holland en Utrecht vervangen zijn. De operatie kost Eneco 50 miljoen euro.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht