Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Moeizame winst Atalante D1

Datum: 04 april 2005
Bron:
In Amsterdam werd afgelopen zaterdag tegen de nr. 10 van de competitie, Armixtos, gespeeld. In deze fase van de competitie is het altijd moeilijk spelen tegen teams die in degradatiegevaar verkeren. In de eerste set bouwden de dames uit Vinkeveen, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman lichtreclame, direct een voorsprong op van ongeveer 6 punten, dankzij een scherpe service. Hoewel Armixtos goed verdedigde konden ze onvoldoende zelf scoren. Atalante kwam in de eerste set niet echt in gevaar en speelde deze set goed uit. (17-25)

In de tweede set kwam Atalante op een 4-5 voorsprong door Inge V. die haar midaanvalster goed wist af te blokken. De voorsprong werd nog uitgebouwd tot 4-9, door een goede service serie van Irma Schouten. Armixtos bleef geloven in hun spel en kwam langzaam beter in het spel. De aanvallen van Atalante werden goed verdedigd en de aanval van Armixtos scoorde de nodige punten. Lange tijd hielden beide teams elkaar in evenwicht met een enkele punt voorsprong voor Atalante. Bij de tussenstand van 20-22 werd het nog erg spannend. Een lastige service van Armixtos bracht de passers van Atalante in de problemen. Hiervan werd goed geprofiteerd en trok Armixtos aan het langste eind (26-24) .

Armixtos begon de derde set overtuigend in de wetenschap dat de tweede set toch mogelijkheden bood op een beter resultaat. Weer was het de service die Atalante passend in de problemen bracht en kwam Armixtos op een 6-2 voorsprong. Met hetzelfde “wapenfeit” wist Atalante terug te komen. Na een tussenstand van 17-17 kwam Atalante op een kleine voorsprong. De verdediging van Armixtos wist door zeer hard te werkende dames uit Vinkeveen te belemmeren om te scoren en kwam weer langszij. (23-23). Het was Atalante die de set met 25-23 wist te winnen.

In de vierde set zorgde Armixtos er voor dat de dames uit Vinkeveen voor iedere bal hard moesten werken en werden de verdedigsters flink onder druk gezet. Lange tijd ging de strijd gelijk op. Bij de stand 21-21 wist Armixtos het spel goed uit te spelen en won de vierde set (25-21). De vijfde set zou de beslissing moeten brengen wie als winnares van deze middag uit de bus zou komen. Deze set bleef tot het einde spannend, doordat beide teams elkaar in evenwicht hielden 9-9; 11-12; 13-14. Jolanda Schockman wist op linksvoor het laatste beslissende punt voor haar team te scoren en wist Atalante alsnog een moeizame 3-2 winst mee naar huis te nemen. Door de prestaties van de directe twee “concurrenten” blijft Atalante de derde plaats houden. Tegen beide teams moet nog worden gespeeld.
Vrijdag a.s. om 19.30 uur in Vinkeveen komt Amsterdam op bezoek. Bij winst hebben de dames uit Vinkeveen een zeer goede uitgangspositie om de derde plaats te behouden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34