Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Argon Kampioen

Datum: 21 maart 2005
Bron: SV Argon
Een en twintig wedstrijden, negen en vijftig punten!! Een geweldig totaal, behaald door een geweldig collectief, die samen dit seizoen 2004 / 2005 nu al tot een historisch hoogtepunt in de clubhistorie hebben gemaakt. De beslissende wedstrijd was tegen AFC, dat dit seizoen al twee keer was verslagen, maar natuurlijk niet zo maar de titel cadeau wenste te geven.

Toch was de openingsfase voor Argon, dat AFC op de eigen helft hield en fel op de bal speelde. Dat leverde na 11 minuten de eerste kans op, toen Tayfur Kahraman door het centrum door wist te breken, maar alléén voor doelman van Holten de bal tegen de keeper aanschoot. Twee minuten later deed hij het beter: een verre inworp van Jeroen Westera bracht Patrick Lokken op links in balbezit, een voorzet volgde en de inlopende Tayfur Kahraman schoot de bal via de binnenkant van de eerste paal langs de vergeefs uitvallende doelman, 1-0. Na deze voorsprong kwam AFC meer in de wedstrijd en ging de strijd (zoals we dat eigenlijk altijd kennen tegen deze ploeg) gelijk op. De ruim 1500 toeschouwers kregen een aantrekkelijk schouwspel te zien, waarbij AFC na een klein half uur (ietwat gelukkig) op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap werd door Gehring snel genomen, maar verraste Martijn Middelbeek niet echt. Dat deed echter wel dat @#$ polletje op twee meter voor hem, nu was hij kansloos op de gewijzigde richting, 1-1. Twee minuten leek AFC zelfs op voorsprong te komen, maar omdat de assistent buitenspel constateerde, ging dat Amsterdamse feestje niet door. Meteen in de tegenaanval een knappe actie van Wilco Krimp, maar Patrick Lokken zag zijn inzet gekeerd  door van Holten, waarna de doelman ook de rebound van Guus Verhoef wist te keren. Nadat Enrique Zschuschen met een knap schot uit de draai voor gevaar had gezorgd, was het zeven minuten voor rust toch Argon, dat de voorsprong weer pakte. Met een fraaie schaarbeweging ging de opgekomen Erik Haveman op de punt van het strafschopgebied langs Zschuschen en schoot richting doel, en omdat Patrick Lokken de bal onderweg van richting veranderde, was de keeper kansloos, 2-1. In de laatste minuut voor de doelwisseling moest van Holten nog ver buiten het strafschopgebied redding brengen, anders was Patrick Lokken nog voor rust opnieuw succesvol geweest.

Ook het eerste gevaar na rust kwam van Patrick Lokken, die tot twee keer toe goed inkopte uit een hoekschop van Tayfur Kahraman: de eerste pakte de doelman, de tweede ging juist voor het Amsterdamse doel langs. Daarna werd de strijd eigenlijk gecontroleerd uitgevoetbald. Kansen werden er (bijna zoals gebruikelijk) niet weg gegeven, aanvallend kwamen er nog enkele goede mogelijkheden. Wilco Krimp haalde de achterlijn, maar zag zijn voorzet door een verdediger nog net weggetrapt worden, terwijl Tayfur Kahraman na een half uur een fraaie actie van Kelvin de Lang niet op waarde schatte door de bal in het zijnet te schieten. Tien minuten voor tijd viel dan toch de beslissende treffer, toen invaller Michael Kentrop op schitterende wijze zijn tegenstander uitspeelde, de achterlijn haalde en met zijn voorzet Tayfur Kahraman vond, die tegendraads doel trof, 3-1. Doelman van Holten moest in de slotfase nog redden op inzetten van Patrick Lokken en invaller Paul van der Ploeg, maar beide keren bleef de Amsterdamse sluitpost de overwinnaar. Het deed echter niets af aan de zege, die na het laatste fluitsignaal een feit was. Een spontaan feest barstte los rond de middencirkel, waar spelers en supporters elkaar in de armen vielen en begonnen aan een feest, dat tot laat in de avond duurde.

Een schitterend resultaat van onze ploeg, die al aangegeven heeft, door te willen gaan met deze serie om zo een recordscore aan punten te halen, voor begonnen gaat worden aan de serie wedstrijden om het kampioenschap van Nederland.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34