Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Beleid snelvaren Westeinderplassen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Beleid snelvaren Westeinderplassen

Datum: 16 maart 2005
Bron: Gemeente Aalsmeer
Het college van burgemeester en Wethouders heeft op 15 maart 2005 het beleid "Snelvaren op de Westeinderplassen 2005" vastgesteld. Een aanleiding hiervoor was klachten van bewoners.
Helaas moet geconstateerd worden dat de overtredingen op het water gelijk zijn aan die van weggebruikers. De snelheid wordt overtreden, stoptekens worden genegeerd en bestuurders van motorboten varen te snel zonder de daarvoor benodigde ontheffing.
Met het nieuwe beleid heeft het college geprobeerd voorschriften de verbeteren en te verhelderen. Daarnaast geeft het beleid handvatten aan opsporingsambtenaren en politie om beter te kunnen handhaven. Het beleid heeft uiteindelijk het doel om klachten van bewoners te verminderen.
Nog even kort wat wel en niet mag:
  • Er mag alleen snelgevaren worden binnen de snelvaarbaan (aangegeven door boeien) door bestuurders van boten in het bezit van een door de gemeente afgegeven ontheffing.
  • Op de Westeinderplas is de maximum vaarsnelheid 12 km per uur.
  • Op de wateren binnen een afstand van 50 meter van de oever is de maximum vaarsnelheid 6 km per uur.
  • Starten vanaf de wal wordt alleen gedaan op trainingsavonden van de Waterskivereniging Aalsmeer, te weten woensdagavond van 18.30 tot 22.00 uur, of tot zonsondergang in de periode van mei tot en met september. De startbaan is dan afgezet met rode boeien.
Wanneer er klachten zijn kunnen deze schriftelijk gemeld worden bij de gemeente of telefonisch bij de servicelijn. Als het lukt graag het registratienummer van de boot vermelden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht