Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Jongerenraad gelanceerd! - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jongerenraad gelanceerd!

Datum: 09 maart 2005
Bron:
‘Wees wijs, de gemeente wordt grijs’

Aalsmeer - De Jongerenraad Aals-meer, JA, is dinsdag 1 maart jl. gelanceerd. In De Binding vond de presentatie-avond plaats. Veel jongeren mochten vooralsnog niet welkom geheten worden, wel ruim vertegenwoordigd waren de politieke partijen. De JA bestaat uit een groep van zeventien jongeren in de leeftijd van 16 en 24 jaar en gezien hun enthousiasme en inzet is de Jongerenraad Aalsmeer absoluut geen ééndagsvlieg. Initiatiefneemster van de oprichting is Kim Verschueren. In maart 2004 heeft zij in opdracht van Penta jeugd- en jongerenwerk onderzoek gedaan naar de interesse onder jongeren voor de oprichting van een Jongerenraad. Het onderzoek deed zij met drie studiegenoten van de Hogeschool van Amsterdam. Een enquête werd opgezet en verspreid onder jongeren. Uit deze enquête kwam naar voren dat jongeren geïnteresseerd waren in de oprichting van hun ‘eigen’ raad.

“Omdat ik het wil”
Met een enthousiaste groep van vijftien jongeren werd gestart. Een actief jaar volgde en de inzet van deze jongeren heeft geleid tot de presentatie van het beleidsplan met hierin de doelstellingen en de toekomstplannen, een eigen website en op 14 april wordt in Aalsmeer door de JA het eerste jongerendebat georganiseerd. Tot 2000 was de Jongerenraad Aalsmeer een vast gegeven in de gemeente. De groep gaf de politiek (on)gevraagd advies over diverse onderwerpen. De raad werd opgeheven vanwege slechte communicatie tussen de jongerenraad en de politiek. Waarom de JA nu wel gehoord gaat worden? “Omdat ik het wil en dan gebeurt het”, aldus een vastberaden Kim Verschueren. “Jongeren hebben een mening, vaak een goede mening en wij gaan voor hen hét aanspreekpunt vormen naar de gemeente.” In haar promotiefolder ‘Wees wijs de gemeente wordt grijs’ zegt de JA jongeren te willen stimuleren en motiveren om op te komen voor hun eigen belangen. De JA wil als informatie- en adviespunt fungeren voor de jongeren in Aalsmeer en Kudelstaart. Want, zo zegt JA: “Ook jongeren horen bij de gemeente Aals-meer.”

Werkgroepen
Het afgelopen jaar zijn drie werkgroepen gevormd. In groepjes van vijf of zes personen hebben de jongens en meiden zich verdiept in gemeente en beleid, publiciteit en het jongerendebat. De werkgroep gemeente en beleid richt zich op het gemeentelijke beleid en gaat zich bezig houden met de verkiezingen. In 2006 vinden deze weer plaats en de interesse voor de politiek blijkt onder jongeren nihil te zijn. “Politiek vinden veel jongeren saai”, aldus Kim Verschueren. “Ik heb zelf bij een commissievergadering gezeten en vond het ook saai. Het duurde lang en soms was het onbegrijpelijk. Wij willen jongeren interesseren voor de politiek en de verkiezingen.”

Jongerendebat
De werkgroep Jongerendebat heeft al flink de handen uit de mouwen gestoken. Al een viertal stellingen zijn opgenomen voor deze discussie-avond. Doet de gemeente genoeg voor startende jongeren die zelfstandig willen gaan wonen, zijn rondhangjongeren per definitie lastig en moet er in Aalsmeer een coffeeshop komen? De politiek heeft zich onlangs fel uitgesproken tegen de komst van een coffeeshop. Alleen AB was voorstander. “Er wordt veel over gesproken onder jongeren”, aldus Nienke. “Thuis op de bank bij je ouders steek je geen jointje op en in de kroeg mag het ook niet. Dan ga je maar naar buiten.” Wil mee wil doen aan het jongerendebat op 14 april in de N201 kan zich nu opgeven. Je wordt in zes avonden voorbereid op het debat. Je krijgt les in debatteren en je wordt voorgelicht over de onderwerpen die in de stellingen terugkomen.

Informatieve website
De laatste werkgroep is publiciteit en deze meiden en jongens zorgen voor persberichten, flyers, posters en de website. Deze leuke en informatieve site is ontworpen door Raimon. Naast Kim (secretariaat), Nienke en Raimon bestaat de Jongerenraad Aalsmeer uit Tom van Zwieten, voorzitter, Vera van Putten, penningmeester, Ouke, Eline, Jitze, Remco, Duco, Stephanie, Resy, Victor, Ilona, Bob en Astrid en de groep wordt begeleid door de jongerenwerkers van De Binding en Penta, resp. Wendy de Waal en Ayhan Saglam. Geïnteresseerd in de Jongerenraad? De groep wil graag groeien. Met name jongeren uit Kudelstaart en Oost worden gezocht om de raad te versterken, evenals de JA graag ook contact wil met buitenlandse jongeren. Voor info: www.jongerenraadaalsmeer.nl.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht