Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Oud en Nieuw in Aalsmeer rustig verlopen

Datum: 02 januari 2013
Bron: Gemeente Aalsmeer

De jaarwisseling in Aalsmeer is in vergelijking met voorgaande jaren uiterst kalm verlopen. Het is zeer aannemelijk dat de rust mede werd veroorzaakt door de zeer uitgebreide voorbereiding door zowel de jongeren, jongerenwerkers als door brandweer, politie en medewerkers van de gemeente Aalsmeer. Algemeen wordt aangenomen dat ook het natte weer een rol peelde bij het bewaren van de rust.

Het vreugdevuur in Kudelstaart verliep zonder problemen. De jongeren betrokken bij jongerencentrum de Future mochten met toestemming een beperkt vreugdevuur aanleggen naast de Proosdijhal in Kudelstaart. In een vooraf geplaatste container werd het vuur om 00.30 uur ontstoken; rond 03.00 uur werden de vlammen weer gedoofd door de jongeren, zonder tussenkomst van de brandweer. Ook de speciale ontmoetingsplek buiten bij sporthal de Bloemhof in Aalsmeer-Oost pakte goed uit als startpunt voor de nieuwjaarsnacht. En ook hier opnieuw geen vervelende incidenten.

Weinig incidenten
De politierapporten spreken over een avond en nacht met weinig incidenten. Misschien hielp het natte weer meer om – met minder mensen op straat – tot minder gedoe en overlast te komen. Er was hier en daar wat geluidsoverlast, een gevalletje openbare dronkenschap en een klein - geïsoleerd - opstootje bij het Crown theater.

Zoals gezegd: Aalsmeer kan tevreden terugkijken op een rustige overgang naar het spikplinternieuwe 2013.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht