Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO & VIDEO] - Grote brand in trein tussen Abcoude en Breukelen, alle passagiers geëvacueerd

Datum: 03 januari 2013
Bron: RTV Utrecht

Abcoude/Loenersloot - De drie verdachten die vastzitten voor de treinbrand van woensdag ter hoogte van Loenersloot, komen allemaal uit Nieuwegein. Twee mannen zijn 22 jaar oud en één persoon is 23. De verdachten zijn verhoord, en dat zal donderdag nog eens gebeuren. Dat zei een woordvoerder van de politie.
Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.In de trein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, brak woensdagmiddag een uitslaande brand uit. De trein werd stilgezet langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

Gestrande passagiers worden met bussen verder vervoerd. Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

Er raakte ook een politie auto beschadigd toen de agente naar het ncident reed.
In o.a. het NOS journaal, RTL Nieuws, Hart van Nederland, Telegraaf, AD, Volkskrant, nu.nl en op RTV Utrecht zijn beelden van PetersHotnews.nl gebruikt.

Klik hier voor een geluidsopname van een getuige op de website van RTV Utrecht.

Foto's: Peter Bakker, A-side media

In o.a. het NOS journaal, RTL Nieuws, Hart van Nederland en op RTV Utrecht zijn beelden van PetersHotnews.nl gebruikt.

UPDATE 03-01-2012 : 16.00 uur

De drie Nieuwegeiners die opgepakt zijn na de treinbrand bij Loenersloot zijn vrijgelaten. Ze zijn niet langer verdacht.

De spoorwegpolitie heeft ze verhoord ze over de brand waardoor woensdagmiddag een intercity moest worden ontruimd op het spoor tussen Abcoude en Breukelen. De drie jonge mannen zaten in het gedeelte waar het vuur uitbrak. Getuigen zeggen dat ze kort daarvoor een knal hebben gehoord. De spoorwegpolitie kan nog niet zeggen hoe de brand is ontstaan.

RTV Utrecht interviewde woensdagmiddag bij toeval één van de verdachten vlak voor hij werd aangehouden. Die vertelde toen dat een medepassagier hen op de brand had gewezen en vroeg of ze wilden komen helpen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Grote treinbrand Abcoude


Terug

Family Mijdrecht