Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[UPDATE] Klopjacht na inbraak in Baambrugge

Datum: 29 januari 2013
Bron: petershotnews.nl

Baambrugge - Op maandagmiddag 28 januari troffen bewoners meerdere inbrekers bij hun woning aan. De politie zette veel middelen in om naar de verdachten te zoeken.

Rond 13.30 uur kwamen een 70-jarige vrouw en haar man aan rijden bij hun woning aan de Donkervlietse Binnenweg. Zij zagen dat er een onbekende auto bij hun woning stond geparkeerd en dat er een man in de auto zat. Bij het zien van de bewoners reed de man weg en toeterde, zonder dat daar kennelijk een aanleiding voor was.

Poging inbraak
De bewoners gingen hun woning binnen, zagen dat er een raam was vernield en er kennelijk was geprobeerd in te breken. Vervolgens zagen zij twee inbrekers in de achtertuin lopen. Eén van de inbrekers vluchtte over het ijs van de Angstel en rende weg in de richting van het bos. De bewoner rende naar buiten en pakte de andere inbreker beet, waarna een worsteling ontstond en beiden op de grond vielen. De inbreker dreigde de bewoner te slaan en ging er daarna te voet vandoor.

Doorweekte schoen
De bewoners belden 1-1-2 en meerdere politie-eenheden kamden de omgeving uit. Zij zochten naar de twee inbrekers en naar de man in de auto, die kennelijk bij hen hoorde en hen door het toeteren vermoedelijk had gewaarschuwd. Bij de zoektocht werden onder andere een politiehelikopter en drie politiehonden ingezet. In Loenersloot spraken agenten met een getuige, die verklaarde op de Hollandstraat te zijn aangesproken door een man, die geen Nederlands sprak en de weg naar het station vroeg. Agenten zochten verder en meerdere passanten wezen hen in de richting van de Voorburgstraat. Daar zagen de agenten een man lopen, die aan het signalement voldeed en een doorweekte schoen had. Kennelijk door zijn vlucht over de Angstel. Zij hielden de man, een 38-jarige Roemeen, aan.

Vastgezet
De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek vastgezet. Het onderzoek in de omgeving leidde niet tot de aanhouding van de twee andere verdachten.|

***
De betrokkenen waren enorm onder de indruk van het snelle handelen van de politie waaronder de helikopter, honden en afzettingen. Ze bedanken de politie dan bijdeze.
***

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug