Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Fotostudio Dock 15 een professionele foto- en filmstudio - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Fotostudio Dock 15 een professionele foto- en filmstudio

Datum: 22 februari 2013
Bron:

In Dock 15 in Mijdrecht zijn een aantal bedrijven gehuisvest, die samen een breed terrein op het gebied van ICT, media en communicatie bestrijken. Door deze unieke combinatie van bedrijven die elkaar versterken kunnen de specialisten een mix van kennis en technologie inzetten om ondernemers op een breed terrein van dienst te zijn. Een van de troeven waarover men beschikt is een compleet ingerichte foto- en filmstudio. Daar kunnen onder meer bedrijfsfilms en productpresentaties worden gemaakt. Maar ook particulieren kunnen er terecht voor professionele familiefoto’s.

Eén van de bewoners van Dock 15 is Roadworks, dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van bedrijfsfilms. “Dat was een van de redenen waarom we in het nieuwe pand, dat in april vorig jaar in gebruik is genomen, een eigen foto- en filmstudio hebben ingericht,” vertelt Peter Bakker. Hij vormt samen met Arthur van der Kooij en Patrick Hesse het vaste team fotografen dat is gespecialiseerd in het maken van speciale studiofoto’s. “Inmiddels maken alle bedrijven die hier in Dock 15 actief zijn, gebruik van de studio,” vertelt Peter. “We hebben bij het bedrijfsleven al een aardige naam opgebouwd. We maken bedrijfsfilms en productpresentaties. Voor bedrijven die met een nieuw product op de markt komen, maken we professionele foto’s waarmee het bedrijf zich kan presenteren in commercials, op hun site of bij speciale presentaties zoals beurzen en dergelijke. Men gebruikt ze ook voor folders en op billboards. We leveren foto’s op elk gewenst formaat. Maar we maken ook mooie portretten van de mens in het bedrijf. Dat kan een officieel portret van de directeur of het management zijn. Maar ook foto’s van medewerkers aan het werk leveren vaak een aardig beeld op van het betrokken bedrijf. Momenteel loopt de campagne voor de verkiezing van Onderneming van De Ronde Venen. Voor dit project hebben wij ook de foto’s gemaakt.”

Familiefoto’s
Arthur en Peter benadrukken dat ze zich in hun fotostudio niet alleen beperken tot opnames voor het bedrijfsleven. Arthur: “Ook particulieren bieden wij hier de mogelijkheid om portret- en familiefoto’s te laten maken. Onze studio is compleet ingericht en voorzien van alle accessoires voor het maken van professionele foto’s. We hebben belichtingsunits en kunnen met verschillende achtergronden werken. Verder zijn er tal van attributen die een familiefoto kunnen opvrolijken. Vooral bij fotoshoots met kinderen is het leuk wanneer ze zo ongedwongen mogelijk gefotografeerd worden. Daarbij kan wat speelgoed een belangrijk hulpmiddel zijn. Bij het maken van familieportretten vinden wij het leuk wanneer de foto’s een ongedwongen sfeer uitstralen. Je kunt ook een statig portret maken, maar wanneer we, samen met de klant, voor een leuke pose kiezen komt je vaak tot heel aparte foto’s.”

Een nieuwe site
De fotostudio was tot nu toe vooral de werkruimte van de mensen die in Dock 15 actief zijn. “Maar wij willen de studio ook als een zelfstandige activiteit promoten,” zegt Peter. “Daarom hebben we een aparte website ontwikkeld die sinds deze week operationeel is onder de naam fotostudio.dock15.nl. Daarnaast zijn we ook op Facebook te vinden. Zo’n site biedt ons de mogelijkheid om te laten zien wat we zoal maken en hoe dat er uit ziet. Een foto zegt vaak meer dan honderd woorden, zeggen wij als fotograaf vaak.”
“Achter de site zit nog een uniek bestelsysteem,” vult Arthur aan. “Wanneer we een fotoserie gemaakt hebben dan kan de familie die op de site bekijken en kan men via de site foto’s bestellen. We kunnen die afdrukken op verschillende formaten fotopapier, maar ook op canvas.”

Drie professionals
De drie fotografen die bij fotostudio Dock 15 actief zijn, hebben elk hun sporen op het gebied van fotografie verdiend. Arthur werkt sinds twee jaar bij A-side media en is gespecialiseerd in bedrijfsfotografie en productpresentaties en in familiefoto’s en portretten. Daarnaast is Arthur een enthousiast natuurfotograaf. Peter komt uit de hoek van de nieuwsfotografie. Hij doet ook veel studiowerk. Een van zijn specialiteiten is het maken van luchtfoto’s. Arthur en Peter zijn ook Google gecertificeerde fotografen. Dat wil zeggen dat zij opnamen van Google Streetview kunnen gebruiken voor bedrijfsreportages. Patrick is de vaste huisfotograaf van De Groene Venen. Daarnaast heeft hij zich, onder de naam VisionQuest, gespecialiseerd in het maken van bruidsreportages, events-, product-, portret- en bedrijfsfotografie. Hij maakt ook deel uit van de groep ondernemers die zich gezamenlijk richt op de markt van de trouwpartijen onder de titel ‘Trouwen in de Groene Venen’.

Fotostudio Dock 15 is gevestigd aan de Industrieweg 15 in Mijdrecht. Tel. 0297 385252. Website: fotostudio.dock15.nl.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht

Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht