Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] Bureau Hengeveld, Mijdrechtse loopt mee met politie

Datum: 20 maart 2013
Bron: www.petershotnews.nl

Regio - Vandaag is op RTV Utrecht in het programma Bureau Hengeveld een item over Shirley Heine, zij liep afgelopen zaterdag mee met de politie in Mijdrecht. Zij was een van de 1000 volgers op twitter van @pol_mijdrecht.

Ga naar  http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/bureau-hengeveld/ (bij 14.15 min) en kijk uitzending terug.

****

Twittervolger politie Mijdrecht loopt dienst mee
De wijkagent van Mijdrecht, Job van Bennekom, zette afgelopen maand een actie op touw op zijn succesvolle twitteraccount @pol_mijdrecht. De wijkagent twittert regelmatig over zaken die hij tegenkomt in zijn werk als agent in Mijdrecht. Veel inwoners van De Ronde Venen volgen hem en Job van Bennekom zegde toe dat bij het bereiken van de duizendste volger van zijn tweets één van die volgers zou worden uitgenodigd om een dienst mee te draaien met de politie.

Onder de duizend volgers werden willekeurig 20 personen gekozen, waarna Shirley Heine uit Mijdrecht de gelukkige was. Afgelopen zaterdag 16 maart liep zij mee in tijdens de zogeheten horecadienst. Van Bennekom: "Ik vind het belangrijk dat mensen eens een kijkje kunnen nemen in de keuken van de politie. We kunnen ze dan ook laten zien waarom af en toe dingen gaan zoals ze gaan, hier is dan ook sneller begrip voor als men een dienst meegelopen heeft." In de dienst van 20.00 uur 's avonds tot 5.00 uur de volgende ochtend vonden geen grote incidenten plaats. Wel werd er een persoon aangehouden die teveel alcohol had gedronken. Ook werd er een scooter aangetroffen op het terrein van Maria-Oord aan de Herenweg in Vinkeveen. De scooter stond niet op slot en ook de buddyseat bleek open. Hierin lagen sleutels en een portemonnee. De politie besloot na een zoektocht naar de eigenaar de portemonnee en sleutels mee te nemen. Shirley: "Ik was niet weggegaan bij de scooter, ik zou de jongen op willen sporen en hem aanspreken hoe dit kan." Later die avond belde de jongen naar de politie. Hij wist niet dat zijn scooter onbeheerd was achtergelaten. De jongen zou niet op zijn scooter stappen, maar had ook maar twee biertjes op. Later die avond werd de jongen toch rijdend aangetroffen in Vinkeveen, zonder helm. Hij werd aangehouden en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Shirley: "Ik vond het super cool om mee te lopen met de politie. Ik ben erg betrokken bij mijn eigen wijk en de regio, dus dit was een mooie kans om dit eens vanaf de andere kant te zien. Helaas is een baan bij de politie wegens mijn gezondheid geen optie." Van Bennekom: "Shirley heeft kunnen zien wat het politievak inhoudt, hoe meldingen in zijn werk gaan en hoe groot De Ronde Venen qua gebied is. Van Abcoude tot Amstelhoek is een enorm gebied die wij met meerdere eenheden 24 uur per dag in de gaten moeten houden."

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht