Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Bijzondere gebeurtenissen bij brandweerposten De Ronde Venen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bijzondere gebeurtenissen bij brandweerposten De Ronde Venen

Datum: 26 maart 2013
Bron: VRU

Tijdens de gezamenlijke jaarlijkse brandweeravond van de VRU brandweerposten Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis zijn vrijwilligers door de burgemeester en postcommandanten gehuldigd. Er was bijzondere aandacht voor diploma´s en jubilarissen. Gezamenlijk werd er teruggeblikt en vooruitgekeken. En niet te vergeten de mogelijkheid om nu 24 uur per dag de kazernes ‘in te lopen’.

Bijzondere incidenten van vrijwilligersposten
Na een welkomstwoord door de postcommandanten van de vier brandweerposten werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar. De vier brandweerposten zijn in 2012 337 keer uitgerukt, waarbij ze bij grotere incidenten met meerdere voertuigen en posten uitrukte. De vier posten zijn zogenaamde vrijwilligersposten. Dat betekent dat er alleen vrijwilligers actief zijn. Dat is af en toe wel passen en meten, maar de posten redden het dankzij de grote inzet van de vrijwilligers.

Kijkje in de keuken bij de brandweer
Het is niet altijd eenvoudig mensen een kijkje in de keuken van de brandweer te laten nemen, hoewel daar wel verzoeken voor komen. Bij de vier kazernes in De Ronde Venen kan dat sinds kort heel eenvoudig. Peter Bakker van A-side media en PetersHotnews.nl heeft met een speciale camera foto’s gemaakt en deze op Google Streetview geplaatst. Hiermee kun je zo de kazerne ‘inlopen’. Voor een brandweerkazerne is dat uniek in Nederland. Bezoekers kunnen een 360 graden blik werpen in de kazernes: van in de voertuigen tot in de verschillende ruimtes.

Klik hier voor brandweer Mijdrecht.
Klik hier voor brandweer Vinkeveen.
Klik hier voor brandweer Wilnis.
Klik hier voor brandweer Abcoude.

Vooruitblik op 2013
Voor het nieuwe jaar staat er weer voldoende op stapel, aldus Lex Tillart, hoofd van afdeling Incidentbeheersing van het district Rijn & Venen. ‘In 2011 is er vanuit de Veiligheidsregio een start gemaakt met het project ‘Veiligheidszorg op Maat’. Daarin wordt gekeken of de huidige inrichting van de brandweerzorg nog voldoet en wat eventuele alternatieven zijn. In 2013 komt daar meer duidelijkheid over.’ De postcommandanten hebben er het volste vertrouwen in dat de posten op alle ontwikkelingen goed kunnen anticiperen en dat ‘we onze kracht het komende jaar ook weer kunnen laten zien aan diegenen die onze hulp nodig hebben’.

Huldigingen en diploma’s
Diploma’s en huldigingen werden uitgereikt aan de posten Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis. Abcoude had de onderscheidingen in oktober al ontvangen.

Onderscheidingen werden uitgedeeld voor jarenlange trouwe brandweerdienst:

  • 12½ jaar: Koen Rovekamp en Lieke Feijen.
  • 30 jaar: Nico de Zwart en Klaas Alblas.
  • 35 jaar: Hans Rensink en Cees van Vliet.

Diploma’s werden uitgereikt aan:

  • Rijksdiploma manschap A: Bob Prummel, Dennis Heijne, Arnold de Groot, Jeroen van Schie en Stephan Schuller.
  • Rijksdiploma brandweerduiker: Koen Rovekamp.
  • Rijksdiploma brandweerchauffeur en rijksdiploma Voertuigbediener/ pompbediener: Michiel van Gils.

Allen van harte gefeliciteerd!

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Fotografie: Bart van Asselen 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Karwei Vacatures Mijdrecht

Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht