Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Brandveilig op vakantie - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandveilig op vakantie

Datum: 04 april 2013
Bron: Brandweer Veiligheidsregio Utrecht

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht werkt op allerlei manieren aan uw veiligheid en staat 24 uur per dag voor u klaar. Maar u kunt zelf ook veel voor uw veiligheid doen. Heeft u vragen? Stel ze gerust. Wij geven u graag informatie en advies.

Brandveilig op vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan. Het mooie weer nodigt uit om lekker buiten te eten. Veel mensen trekken er op uit met de tent, caravan, camper of boot. Het gebeurt helaas dat zulke uitstapjes of vakanties mislopen door een ongeluk met gas of elektriciteit. Met het in acht nemen van een aantal aandachtspunten kunt u een hoop ellende voorkomen.

Gasflessen

Mensen die kamperen in tent, camper of caravan gebruiken vaak gasflessen om te kunnen koken. Een paar aandachtspunten voor veilig gebruik van gasflessen:

verwissel gasflessen altijd buiten de caravan of tent;open en sluit fleskranen altijd met de hand, niet met gereedschap;gebruik geen tankjes die ouder zijn dan drie jaar;vernieuw de slangen om de twee jaar;laat gastoestellen jaarlijks controleren, schoonmaken en afstellen.

Op een boot

Het is heerlijk om met mooi weer het water op te gaan, maar let op de veiligheid:

op een boot kunt u moeilijk vluchten. Zorg daarom dat iedereen op de boot weet wat de vluchtwegen zijn en weten waar de reddingsvesten en blusmiddelen zijn;zorg dat het motorcompartiment en de motor schoon zijn en controleer regelmatig de isolatie van de afvoer van de motor;als u tankt, let er dan op dat er geen brandstof op hete motoronderdelen valt;berg poetskatoen op in afgesloten blikken;zorg dat u altijd een emmer aan een lijn binnen handbereik hebt, voor het geval er brand uitbreekt.

Vluchten

Een rookmelder in de caravan of boot is geen overbodige luxe. Naar buiten komen bij incidenten zal doorgaans geen probleem zijn. Wakker worden misschien wel. Een rookmelder helpt daarbij. Voorkom loze brandmeldingen door de melder uit de buurt van de keuken en de douche te plaatsen. Hang deze zo nodig iets lager dan het plafond.

Ga voor meer tips en informatie langs bij een vakman. Hij kan u ook vertellen over vaste gasapparatuur in uw caravan en over drukregelaars. De brandweer wenst u een goede en veilige vakantie!

Er is een folder over het onderwerp beschikbaar getiteld ‘Brandpreventie op vakantie’. Deze kunt u downloaden via www.brandweer.nl . Met vragen kunt u ons bereiken via info@vru.nl

Heeft u werkende rookmelders in huis? Rookmelders redden levens.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Karwei Vacatures Mijdrecht

Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht