Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De Ronde Venen eerste gemeente met bijzonder Kroningsdeksel

Datum: 04 april 2013
Bron: ingezonden stukken

Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen (Utr.) heeft vandaag het eerste exemplaar van het zogeheten Kroningsdeksel in ontvangst genomen. Het Kroningsdeksel is een ter gelegenheid van de troonswisseling vervaardigd deksel, voorzien van een stijlvol gouden kroontje en de afbeelding van Willem Alexander en Máxima. De uitreiking aan de burgemeester van De Ronde Venen is symbolisch: Mijdrecht (één van de kernen van de gemeente De Ronde Venen) is de vestigingsplaats van producent Aquafix Milieu én het vormt het startschot voor een actie waarbij het bedrijf alle 408 gemeenten in Nederland kosteloos één exemplaar van het Kroningsdeksel ter beschikking stelt.

Het is de bedoeling dat de gemeenten het Kroningsdeksel op dorps- en stadspleinen plaatsen als aandenken aan de troonswisseling op 30 april 2013. Desgewenst kunnen extra deksels en randen worden besteld. Van elk verkocht deksel doneert Aquafix Milieu vijf euro voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum te Utrecht.

“Het idee voor het Kroningsdeksel is ontstaan uit de activiteiten van Z.K.H. Willem-Alexander op het gebied van watermanagement. Wij houden ons bezig met het verbeteren van het milieu door waterbehandelings- en watergeleidingssystemen,” aldus commercieel directeur Roger Pieke van Aquafix Milieu.

“De beeltenis die Aquafix Milieu op deze deksel gebruikt is in opdracht van ons met veel respect voor het koninklijk huis ontworpen door onze creatief ontwerper. Aquafix is de enige rechthebbende op deze beeltenis.”

Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen was trots om als eerste burgemeester, en dus als eerste gemeente in Nederland, het bijzondere Kroningsdeksel aangeboden te krijgen.

Vanaf eind deze week gaat Aquafix Milieu de Kroondeksels uitleveren aan alle ruim vierhonderd gemeenten in ons land, zodat zij ruim op tijd voor de feestelijkheden rond de troonswisseling op 30 april a.s. geplaatst kunnen worden. Waar de Kroningsdeksels precies komen te liggen wordt bepaald door de gemeenten zelf.

Over Aquafix Milieu
Aquafix Milieu gevestigd in Mijdrecht en Lummen (B) is marktleider in de Benelux van afvalwaterbehandelings- en watergeleidingssystemen. Met de slogan “zuiver water voor nu en later” promoot Aquafix haar producten die in eigen fabriek worden gefabriceerd. In Nederland en België werken in totaal 30 medewerkers dagelijks aan de fabricage en het ontwerp van o.a. putdeksels, straatkolken, afvoergoten, vetafscheiders, pompsystemen en rioleringsonderdelen voor o.a. de overheid, industrie en horeca.

http://www.aquafix.nl/kroningsdeksel

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht