Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Derde verdachte in onderzoek naar overval aangehouden

Datum: 15 april 2013
Bron: politie

Nieuwkoop, Mijdrecht - De politie heeft vorige week een derde verdachte in het onderzoek naar de gewapende overval op juwelier ’t Gouden Hart aangehouden. De man, een 18-jarige Mijdrechtenaar, wordt verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen. De verdachte is vrijdagavond 12 april na verhoor weer heengezonden.

Eerder al werden twee verdachten van 19 en 20 jaar uit, eveneens, Mijdrecht aangehouden voor de overval aan de Dorpsstraat. De gewapende overval vond plaats op zaterdag 23 februari, even na 11.00 uur. Kort na de overval werd een 19-jarige verdachte door omstanders overmeesterd en aangehouden. De 20-jarige verdachte meldde zich maandag 25 februari aan het politiebureau in zijn woonplaats.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de overval in Nieuwkoop, maar ziet ook veel overeenkomsten met een overval in Mijdrecht. Deze overval bij juwelier Swaab aan de Dorpsstraat werd gepleegd op zaterdagochtend 10 november 2012. Twee mannen kwamen de zaak binnen en sloegen de vitrines kapot. De overvallers vertrokken daarna op een blauwe scooter met een rode buddy, welke later werd teruggevonden in de buurt van de Adelhof in Mijdrecht.

De politie probeert antwoord te krijgen op een aantal vragen; met name over eenrode scooter en een grijze Opel Omega die betrokken zijn bij de overval in Nieuwkoop.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht