Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De brandweer vraagt de hulp van inwoners tijdens een oefening in De Ronde Venen

Datum: 16 april 2013
Bron: VRU

Dinsdagavond 7 mei a.s. wordt gemeente De Ronde Venen het toneel van incidenten. De brandweer zet een avond met storm en slecht weer in scène. De brandweer krijgt die avond een groot aantal meldingen binnen en oefent om deze meldingen spoedig en adequaat op te lossen. Om de brandweer geoefend te houden voor mogelijke inzetten in De Ronde Venen vindt deze oefening plaats.

Laat uw klus door de brandweer klaren
De brandweerkorpsen Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis oefenen 7 mei a.s. om een groot aantal meldingen op een avond op te lossen. Hierbij kan worden gedacht aan weghalen van takken die over de weg hangen, het verplaatsen van zware spullen, een schutting die weggehaald mag worden of dakpannen die scheef liggen. Heeft u zo’n klus die de brandweer voor u binnen 30 minuten kan klaren? Geef uw naam, adres, telefoonnummer en klus door aan Danny Vrolijk via [email protected]. Na beoordeling van de klus krijgt u te horen of uw klus geklaard kan worden en worden er afspraken gemaakt.

Waarom deze oefening?
De VRU brandweer De Ronde Venen oefent wekelijks om voorbereid te zijn op mogelijke incidenten. Grootschalige oefeningen worden een paar keer per jaar gehouden. Het doel is om de samenwerking tussen de brandweerploegen verder te oefenen. En om ervaring op te doen bij het bestrijden van de gevolgen van een groot aantal meldingen. Een avond zoals 7 mei wordt beoefend, kan de brandweer echt meemaken. De oefening levert een positieve bijdrage aan de vakbekwaamheid van de brandweermensen.

Wat merkt u als inwoner ervan?
Tijdens de oefening kunt u meerdere brandweervoertuigen zien rijden en aan de slag zien. Tussen 19.30 en 22.00 uur is de oefening in volle gang. De brandweer probeert de overlast tot een minimum te beperken. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer Danny Vrolijk van VRU Brandweer, bereikbaar op (088) 878 41 60 of [email protected].

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht