Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Voorwaardelijke celstraf voor fataal ongeluk N201 Uithoorn

Datum: 18 april 2013
Bron: RTV Utrecht

Mijdrecht/Uithoorn - De Mijdrechter die in 2011 een ongeluk veroorzaakte waardoor zijn 16-jarige dochter Julija om het leven kwam, heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden kregen. Hij mag van de rechtbank in Amsterdam ook twee jaar lang geen auto rijden en hij moet een boete van 1000 euro betalen.

De man reed 's nachts op 4 juni 2011 dronken en geagiteerd met vrouw en dochter naar huis. Hij reed daarbij door rood en trapte het gas op de N201 in Uithoorn veel te hard in. Daarbij reed hij ook bijna enkele fietsers van hun sokken. Tijdens de roekeloze inhaalmanoeuvre kwam zijn auto in de berm terecht en sloeg de wagen over de kop.

De dochter van de man kwam door het ongeluk om het leven. Ze zat zonder veiligheidsgordels op de achterbank van de Jaguar uit 1977. De man en zijn vrouw raakten zwaargewond.

De rechters rekenen de Mijdrechter de dood van zijn dochter zwaar aan. Hij heeft welbewust onaanvaardbare risico's genomen, aldus de rechtbank. De straf blijft relatief beperkt omdat hij de volledige verantwoordelijkheid voor zijn rijgedrag en de gevolgen van het ongeval op zich heeft genomen. Ook is meegewogen dat de man zichzelf en zijn echtgenote "een welhaast ontroostbaar verdriet" heeft toegebracht.

Het ongelukte schokte de kleine gemeenschap in Mijdrecht en Uithoorn. Vrienden en familie van de havo-4 leerlingen van het Alkwin College namen afscheid van het meisje tijdens een drukbezochte herdenking in jongerencentrum The Mix in Uithoorn.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht