Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Automobilist mogelijk op inbrekerspad in Wilnis

Datum: 30 mei 2013
Bron: politie

Wilnis - Een automobilist gaf op woensdagavond 29 mei onder andere een valse naam op. Hij en zijn passagier werden aangehouden.

Rond 19.40 uur zagen agenten een bestelauto met twee inzittenden in Wilnis rijden. De auto viel op omdat de bestuurder stevig door reed en een remlicht niet werkte. De agenten gaven de bestuurder een stopteken op de Pastoor Kannelaan. Zij spraken de bestuurder aan en hen kwam direct een wietlucht tegemoet. De bestuurder verklaarde wiet te hebben gerookt. Hij had de nodige moeite zijn personalia op te geven. De agenten fouilleerden hem en kwamen daarbij een rijbewijs tegen. Daaruit bleek dat de bestuurder een valse naam had opgegeven. Hij bleek 24 jaar oud te zijn met een onbekende woon- of verblijfplaats. Tevens bleek hij een mes op zak te hebben. De agenten hielden hem aan.

Inbrekersgereedschap
Bij controle van de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop hielden zij ook de passagier, een 24-jarige man uit IJsselstein, aan. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Daar is bij de bestuurder bloed afgenomen om te bepalen of hij onder invloed van drugs verkeerde. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam, het mes, het inbrekersgereedschap en het rijden onder invloed. Tegen zijn maatje alleen voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschap.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht