Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wisseltruc met een veelvoud aan vijfjes in Vinkeveen

Datum: 13 juni 2013
Bron: Politie.nl

Vinkeveen - Een man wist met een geslepen wisseltruc op woensdag 12 juni bijna tweehonderd euro buit te maken.

Rond 14.50 uur kwam een man bij de informatiebalie van een winkel aan de Plevierenlaan. Hij wilde honderd briefjes van vijf euro wisselen. De medewerkster controleerde de briefjes op echtheid en telde ze. Het bleken er echter kennelijk opzettelijk enkele te weinig te zijn, zodat ze alles opnieuw moest tellen. Daarbij legde zij de biljetten op de toonbank, waarbij de man in een onbewaakt ogenblik kans zag een gedeelte daarvan weg te pakken. Door het grote aantal biljetten, viel dat echter niet op. De medewerkster gaf de man de bijna vijfhonderd euro, waarna hij vertrok. Bij latere controle van de kas bleek dat er voor bijna tweehonderd euro aan vijf euro biljetten ontbrak.

Eerdere poging
De verdachte bleek dezelfde truc bij een andere winkel te hebben geprobeerd, maar daar was het niet gelukt. De verdachte had een getinte huidskleur (negroïde uiterlijk), ± 40 jaar, normaal tot mollig postuur, 1.70-1.80 meter. Hij sprak Engels, maar met een zwaar Frans accent. Hij had een donkere jas en een spijkerbroek aan en had een donkere baret op. Opvallend was dat zijn jas aan de achterzijde was voorzien van een grote Engelse vlag (Union Jack) en op het borstgedeelte van twee Engelse vlaggen.

Getuigenoproep
Aan getuigen die de verdachte menen te herkennen of hem op of in de omgeving van de Plevierenlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Vinkeveen of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug