Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Chemiefabriek Uithoorn blijft onder toezicht

Datum: 13 juni 2013
Bron: Telegraaf.nl

Uithoorn - Chemiebedrijf Koppers in Uithoorn blijft voorlopig onder verscherpt toezicht, totdat de veiligheid in en rond de teerverwerkingsfabriek is gegarandeerd. Dat meldt de provincie Noord-Holland donderdag.

Begin mei werden op last van de veiligheidsdiensten 17 opslagtanks op het terrein van de fabriek, in bewoond gebied, buiten bedrijf gesteld. Een jaar eerder was het concern al onder verscherpt toezicht gesteld omdat volgens de provincie het 'veiligheidsbesef' onder de norm was. Na meerdere controles en oefeningen bleek de veiligheid niet verbeterd. „We constateerden dat de bedrijfsbrandweer niet in staat is een brand in een van de tanks te beheersen totdat de algemene brandweer ter plaatse is”, aldus een woordvoerster van de provincie. Daarop is besloten dat de tanks waar de eigen brandweer niet goed bij kan, niet meer mogen worden gebruikt tot er extra koel- en blusinstallaties zijn aangebracht. De autoriteiten en het bedrijf zelf benadrukken dat er geen acuut gevaar bestaat voor de omgeving.

In de nacht van dinsdag op woensdag ontstond op het fabrieksterrein een lek in buis, waaruit teer de openbare weg op stroomde. De provincie ziet de lekkage als een incident en legt geen link met de veiligheidsproblemen.

Bron: Telegraaf.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht