Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S] Straattheaterfestival 2013 wederom groot succes, foto's online

Datum: 17 juni 2013
Bron: Straattheater De Ronde Venen

Mijdrecht - Regende het een uur voor de opening nog stevig, op het moment dat de jongste danseressen van Jazz- en Showballet Nicole het Raadhuisplein opgingen voor het eerste optreden van de dag was het droog. Hun ‘zonnedansje’ had effect: even later brak de zon door, om de hele dag niet meer te verdwijnen. Iets minder plezierig was de harde wind, maar die deerde noch het publiek in het dorpscentrum noch de artiesten.

Burgemeester Maarten Divendal zei al bij de officiële opening te verwachten dat het een plezierige dag zou worden. En dat werd het! In de loop van de dag mengde hij zich met zijn gezin onder de duizenden bezoekers en genoot samen met hen van het gevarieerde aanbod aan internationale, nationale en lokale straattheateracts.

De 21e editie van Straattheaterfestival De Ronde Venen is weer een ongedwongen feest geworden. Het publiek verzamelde zich al vroeg op het Raadhuisplein, waar dit jaar geen tribune stond. Ook in de Dorpsstraat en rond de speellocaties bij De Lindeboom en de Passage was het snel gezellig druk. De dag verliep zonder wanklank, al werd het publiek aan het eind van de middag nog wel even opgeschrikt door de komst van een ambulance voor een onwel geworden bezoekster van een horecagelegenheid.

Op het Raadhuisplein was er dit jaar veel bewondering voor de humorvolle en spectaculaire acts van onder anderen Ernesto de Magnifico met zijn stuntautootje en krachtige springstok, Karel Casier op zijn acht meter hoge stelling als redder van een kat en evenwichtskunstenaar Pete Sweet op het slappe koord. Maar ook Alakazam, ‘The Human Knot’, kreeg veel handen op elkaar voor zijn ongelooflijke acrobatische en elastische toeren waarbij hij tegelijkertijd overlangs en overdwars door twee tennisrackets en een wc-bril kroop.

Struinend van de ene locatie naar de andere kwam je op straat ook nog eens van alles tegen… Zoals clown Miek, het met bagage worstelende stel Brammert en Beertje, de met wat technische tegenslag kampende poppenspeler Rik Rikken, de stuiterende acrobaten van Circo a la Maleta, de muzikale en maffe Slampampers, het ‘vallende en opstaande’ levende standbeeld van Theater Zonder Blaba, ‘Charlie Chaplin’ (alias Peter Mim) en de ontroerende wezens zonder gezichten van Fenix Theatre Company. Het optreden van Compagnie Mobil met zijn Sulky M1 was eveneens lachwekkend. Wat een hilarische problemen kreeg die man met zijn autootje! En wat maakte hij een puinhoop van het oplossen daarvan met slagroomspuit, vuurwerk, brandblusser en luchtcompressor. Dat was genieten voor het publiek! Net als de intieme en muzikale clownerieshow van Martademarte, het absurdistische wagensprookje van Toneelgroep Dapper, de verrassende voeten van poppenspeelster Véronica González en de prachtige metalen beelden van Theater Suer. En zeker niet te vergeten: alle koren en andere theatergroepen uit De Ronde Venen en directe omgeving die er mede voor zorgden dat het zaterdag voor heel veel mensen wederom een vrolijke dag in Mijdrecht werd!

Wie nog even wil nagenieten, kan het fotoalbum van 2013 bekijken op www.straattheaterdrv.nl.

 En zaterdag 14 juni 2014 wordt iedereen weer verwacht in het Mijdrechtse dorpscentrum voor de 22e editie van Straattheaterfestival De Ronde Venen!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht