Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Waarschuwingschot bij achtervolging over N201 en A2

Datum: 21 juni 2013
Bron: Politie.nl

Loenen aan de Vecht - In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juni vond er een achtervolging plaats van een auto die een stopteken negeerde. De achtervolging eindigde nadat een politievoertuig de vluchtauto blokkeerde, waarna de verdachten wegrenden. Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost.

Rond 03.50 uur waren agenten bezig met een reguliere controle in Loenen aan de Vecht. Een auto negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Agenten zetten de achtervolging in die leidde via de N201 naar de A2 richting Amsterdam. Na de afslag Ouderkerk aan de Amstel keerde de bestuurder het voertuig om al spookrijdend terug de A2 op te gaan. Agenten blokkeerde het voertuig door de dienstwagen ertegen aan te zetten. Twee verdachten stapten uit de auto en renden weg. Agenten maanden hen tot stoppen waarbij een waarschuwingschot werd gelost. De twee renden de rijbaan over en verdwenen in een weiland aan de kant van Ouderkerk aan de Amstel. In de omgeving werd gezocht naar de mannen, zij werden niet aangetroffen. Onderzocht wordt wie de mannen waren en waarom ze de politie probeerden te ontvluchten.

Het politievoertuig liep forse schade op, het voertuig van de verdachten is in beslag genomen. Niemand raakte gewond.

Getuigen en/of mensen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht