Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Recreactiepark Buitenborgh wil af van criminelen

Datum: 24 juni 2013
Bron: petershotnews.nl

DE RONDE VENEN - De Vereniging van Eigenaren (VvE) van recreatiepark Buitenborgh in Vinkeveen wil actief criminelen gaan weren. Afgelopen vrijdag was er een inval in een woning waarbij de politie assistentie kreeg van de Explosieve Opruimingsdienst.

Volgens bewoners is de politie vaker op het park, vaak om hennepkwekerijen te ontmantelen. Die worden veelal opgezet in woningen die door eigenaren worden verhuurd.

De VvE wil een lijst maken met daarop alle eigenaren. Ook moeten huurcontracten worden overlegd zodat duidelijk is wie in welke woning verblijft. Als de papieren niet kloppen krijgt de eigenaar nu al een boete van 750 euro, maar dat moet als het aan het bestuur ligt worden verhoogd naar 5000 euro om sjoemelen tegen te gaan.

"99 procent van de bewoners is niet crimineel en wil hier genieten van een tweede huis. Juist daarom is het zonde dat er bij sommige mensen een negatief beeld bestaat van ons mooie park", aldus bestuurslid Hengeveld van de VvE.

Sommige bewoners zien het legaliseren van permanente bewoning als oplossing, maar dat is niet mogelijk. Volgens de gemeente is dat niet toegestaan omdat het in strijd is met het geldende bestemmingsplan.

De gemeente en de politie houden de situatie op Buitenborgh in de gaten. In mei werd er bijvoorbeeld op last van burgemeester Divendal van De Ronde Venen een woning voor drie maanden gesloten omdat er een wietkwekerij werd aangetroffen.

Over de inval afgelopen vrijdag wil de politie weinig kwijt. Het gaat over een lopend onderzoek, aldus een woordvoerder. Buren van het vakantiehuis zeggen niet te weten wie er woonde en of het verhuurd was.

Ga naar http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1023573/recreactiepark-buitenborgh-wil-af-van-criminelen.html voor een video op de website van RTV Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht