Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen bereikt in jubileumjaar landelijke finale!

Datum: 25 juni 2013
Bron: ingezonden stukken


De Ronde Venen - De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zich afgelopen zaterdag in het Overijselse Denekamp weten te plaatsen voor de landelijke finale! Tijdens de halve finale in de klasse aspiranten lage druk werd een zeer mooie tweede plaats bereikt. Daarnaast haalde de bevelvoerder deze wedstrijd de meeste punten ten opzichte van zijn collega’s. De beste vijf ploegen kwalificeerden zich voor deelname aan de landelijke finale. Tijdens deze wedstrijd zullen de beste tien ploegen van Nederland gaan strijden om de landstitel.

De ploeg uit Vinkeveen kreeg te maken met een brandmelding in een schoolgebouw. Bij aankomst werden ze opgewacht door een conciërge van de school, welke brandwonden had opgelopen en werd duidelijk dat in één van de kelders brand was uitgebroken. De brand had zich vervolgens uitgebreid naar een ruimte op de begane grond. Mogelijk was er ook nog iemand in het gebouw aanwezig en dus stond de ploeg een pittige inzet te wachten.

De aanvalsploeg had te maken met een lastige binnenverkenning door de vele gangen en ruimtes in het gebouw. Vanaf een ondergrondse brandkraan werd door de pompbediende en de waterploeg ondertussen de waterwinning opgebouwd naar het pand. Nadat deze gereed was kon de bevelvoerder beide ploegen inzetten om de brand onder controle te brengen. Voor het veilig betreden van de kelder werd de kelderprocedure toegepast en moest het team dus goed met elkaar samenwerken. Met twee stralen lage druk werd de brand geblust en daarna moesten zo snel mogelijk alle slangen weer worden opgeruimd en alle materialen worden ingepakt.

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat de wedstrijdploeg goed had gescoord. De ploeg behaalde een zeer verdienstelijke tweede plaats, welke normaal recht geeft op deelname aan de landelijke finale. Echter in het kader van het 25-jarig jubileum van de Jeugdrandweer Vinkeveen zal de landelijke finale op vijf oktober in Vinkeveen worden georganiseerd. Om deze reden mag de ploeg niet aan deze finale deelnemen, maar heeft zich wel automatisch al verzekerd van een plaats in de landelijke finale van 2014. Desalniettemin behoort het team dit jaar bij de beste tien ploegen van Nederland!!!

 

laatst bijgewerkt op: 25 feb 2018 19:24Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht